Luna asta mă puteți apela Chinezu Detelefonizatorul!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Când am auzit despre excelenta idee cu de-telefonizarea a celor de la Pizza Hut și Pizza Hut Delivery, m-am enervat un pic. Dar enervare de bine, desigur :D Pentru că apropiații mei, cu care ies în oraș la o pizza, o bere, un ceai și alte cele cuvenite, știu că în ultima vreme am cam început să fac precum trenul dacă îi văd că pun mâna pe telefon să mai verifice un mail, să mai dea un Like să mai o măslină 2.0, de astea.

Nuș cum se face dar cam de 1 an și ceva încoace m-am trezit nu numai că astfel de lucruri mă deranjează, dar că – foarte important! – eu nu mai fac așa ceva. Altfel spus, dacă m-ați văzut în ultima vreme că stăteam pe telefon când eram în oraș cu tovarășii, apoi să știți că ăla nu am fost eu! :))

IMG_6567Faza cu enervarea constructivă, ca să zic așa, vine din felul meu de a lansa tot felul de provocări (căci ce ar fi viața asta a noastră fără provocări constante?) în care să implic cât mai multă lume. Iar ideea asta cu de-telefonizare m-a enervat constructiv tocmai pentru că nu mi-a venit mie. Atât de tare îmi place! :))

Evident că, după o pauză de internet (apropo, se leagă cu subiectul în cauză, desigur) de vreo 10 zile în perioada de Sărbători, când m-am întors la ”butoane” și am văzut provocarea asta cu de-telefonizarea, am zis că vreau și eu. În sensul că o să fac un experiment. După cum vă raportez mai jos.

O să ”contabilizez” câți dintre cei cu care ies la masă în luna următoare își deschid telefonul în timp ce suntem la locul faptei și de câte ori. O să îmi notez conștiincios în carnețelul virtual (nu deschid telefonul pentru asta, da?) astfel de chestiuni, astfel încât, la finalul acestei luni de test, o să am o imagine centralizată despre câți dintre cei cărora le fac onoarea să le dau o pizza :)) sunt mobilo-dependenți și în ce măsură.

De prisos să vă spun că eu nu o să folosesc telefonul mobil în astfel de moment. Ba chiar, pe principiul ”eu vreau să îndrept păcătosul, nu să îl pedepsesc”, o să îl dojenesc pe pretenarul care comite un astfel de act de lez-mobilitate :D Ăsta, dacă vreți, este un fel de avertisment către cei cu care o să ies în oraș că o să devin dur și atroce pe acest subiect.

[Tweet “Call me Chinezu Detelefonizatorul!”]

O să vă raportez constant despre cum merge acest experiment. O să găsesc eu motive și ”studii de caz”, vă dați seama. Căci mobilo-dependența asta moare, dar nu se predă!

Dacă vreți să vă alăturați și voi acestui experiment, doar ziceți. Colea în comentarii sau pe cristi.china at gmail.com. Ca să puteți primi de la mine un fel de ”kit” prin care să transformăm rezultatele acestui experiment în ceva cât de cât sociologic. Fără pretenții mari, desigur, dar așa ca idee. Adică să aflăm, după ce centralizăm toate datele, de câte ori am ieșit toți la restaurant, cu câți tovarăși și câți dintre ei și de câte ori au ”păcătuit” prin deschiderea telefoanelor mobile… Și, desigur, ca niște concluzii implicite, cum ne-am bucurat de pizza cu pricina în condițiile astea mai umane, cum ar veni, fără telefon :)

Ca material de studiu vă las cu foarte simpaticele clipuri Pizza Hut și Pizza Hut Delivery pe tema de-telefonizării. Cu mențiunea că poate mergeți să testați noul blat Cheese&Pepperoni, care o să vedeți că este muuuuult mai gustos dacă puneți telefonul mobil în suportul special conceput de mai jos :D Apropo de suportul ăsta, am luat poza de la colegul de Kooperativa 2.0, Cristian Florea, cu care o să fie foarte interesant să ieșim la o pizza și să discutăm ca oamenii, nu pe sistem ”vezi că ai primit un mail și trebe să răspunzi” sau ”ai văzut ultimul Live pe facebook al lui X?” :))

Încă ceva: încercați și voi, când comandați pizza de la Pizza Hut Delivery să lăsați telefonul deoparte după ce vă vine pizza și să vă bucurați de ea fără telefon. Să dați Like gustului pizzei, cum ar veni :)) Încercați asta. O să vedeți că s-ar putea să vă placă mai mult decât cu telefonul în mână. Și, dacă vă sună în ăst timp un prieten, dați-i pace, nu răspundeți. După ce terminați pizza, sunați înapoi. Și ziceți așa: ”bre, ce om ești și tu de mă deranjezi la masă…”.

detelefonizare

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Luna asta mă puteți apela Chinezu Detelefonizatorul!”

  1. Habar n-ai cata boala am pe cei care stau cu nasul in telefon. Eu de tovarasa Luciana ma mai iau uneori ca sta cu nasul in telefon. Si nu asa subtil, ci “mai lasa dreq telefonu’ ala”.

  2. Pingback: Eu si viteza proasta la internet | Ecaterina Moldoveanu

  3. A incercat si McDonald’s demult treaba asta cu laptopurile si telefonele si, din ce stiu eu nu le-a iesit si au renuntat la ea, acum au bagat tablete in restaurante ca sa poti sa-ti omori vemea cand mananci o chifla.

  4. Pingback: Mișto scrolnița de la Pizza Hut :)) - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)