Salut cu mult respect Bucharest Open Wheelchair Tennis!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Din cauza condițiilor meteo, locul desfasurarii celei de-a doua ediții a turneului de tenis de câmp în scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis – categoria ITF3 se mută la Complexul Olimpic de la Izvorani. Programul turneului rămâne neschimbat. Meciurile urmează să se desfășoare între orele 9.00 a.m. și 8 p.m. iar duminică între orele 9.00 a.m. și 3.00 p.m.

Intrarea este libera.

——————————

Vă dau fix două motive pentru care salut cu mult, mult respect Bucharest Open Wheelchair Tennis. Mă rog, aș putea găsi vreo 674 de motive, dacă nu mai multe, dar mă opresc la acestea două.

Motivul 1. Vorbim despre 72 de sportivi din 20 de țări. Observați că le-am spus sportivi și nu în alt fel. Pentru că – fiți un pic atenți, vă rog – dacă acești oameni nu sunt cu adevărat sportivi, cu o mentalitate fantastică și cu o determinare formidabilă, atunci nu știu ce aș putea să vă spun ca să înțelegeți ce ce zic ce zic cu mult, mult respect…

Motivul 2. Bucureștiul este pus cu acest turneu pe o hartă selectă a tenisului internațional. Selectă și de coracon. Mai ales în condițiile în care – știți și voi – sunt niște probleme pe linia asta, cum ar veni.

Sunt sigur că voi puteți găsi și alte motive pentru care să salut această competiție. Și vă invit să o salutați și voi.

Respect!

În perioada 5-8 mai va avea loc la București a doua ediție a turneului de tenis de câmp în scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Având un tablou de 72 de sportivi din 20 țări, turneul se va desfășura pe terenurile de tenis ale Arenelor BNR, la categoriile Men, Women, Quad. Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis prin care este promovat sportul de performanţă în rândul tinerilor cu handicap. Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate să cadă în teren de două ori.

”În contextul acestui an paralimpic, unul dintre obiectivele noastre îl reprezintă accesibilizarea bazelor sportive astfel încât persoanele cu handicap să poată practica sportul la nivel de performanţă. Tocmai de aceea am înființat Romanian Wheelchair Tennis Tour, un circuit care include 3 turnee de tenis în scaun rulant. În ordine cronologică, primul dintre ele este Bucharest Open Wheelchair Tennis care are, totodată, și cea mai mare valoare competițională și a premiilor. Următoarele sunt Napoca Open Wheelchair Tennis și Oradea Open Wheelchair Tennis care urmează a se desfășura în august 2016” – a declarat Cosmin Jurcan, președintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Tabloul de 72 de sportivi cuprinde concurenți din 20 țări de pe mai multe continente care vor juca la categoriile Men, Women, Quad. Printre aceștia se numără și 8 sportivi români. Premiile au o valoare de 12.000 USD.

„Federația Română de Tenis se simte onorată să fie partener al turneului ”Bucharest Open Wheelchair Tennis” și în 2016, un turneu care, iată, crește în valoare de la an la an. Pentru tenisul românesc, pentru cei care iubesc acest frumos sport, este foarte important parteneriatul cu organizatorul turnelui, Fundația Licinium, căreia îi apreciem dorința de a reuși și de a demonstra lumii că nu există limite atunci când îți place ceea ce faci. Totodată, considerăm turneul o oportunitate foarte bună pentru tinerii cu dizabilități din România de a-i inspira și provoca să practice acest sport la nivel de performanță”, a declarat George Cosac, președinte Federația Română de Tenis.

1976 constituie anul de naștere al acestei discipline sportive, când Brad Parks a început să joace tenis de câmp din scaun rulant. Fost schior de perfomanță, acesta a suferit un accident în urma căruia a fost nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. În acest context, lui i-a venit ideea de a iniția apariția un nou sport. În scurt timp, tenisul în scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume și se integrează perfect cu tenisul clasic, meciurile putând avea loc pe orice teren standard și fără modificări pentru rachete sau mingi.

În acest an se împlinesc 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant, jucată de Brad Parks, iar în acest moment există un circuit de peste 170 de turnee printre care se numără și Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele două urmând a se desfășura în august 2016.

header bowt

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)