Ce este Etnorama și de ce ar merita să trageți o fugă până acolo

Hai să începem invers: de ce ar merita să mergeți să vedeți ce se întâmplă la Etnorama? Pentru că este un festival al etniilor și pentru că atunci când tu alegi să te expui la modul în care comunică ”ceilalți” (pun ghilimelele doar pentru ca să înțelegeți că pentru ceilalți noi suntem, de fapt, ”ceilalți”…) înseamnă nu doar că vrei să afli mai mult despre lume ci și despre tine însuți. Ceea ce vă doresc din tot sufletul :)

Din păcate, eu o să fiu plecat din București în acest weekend, altfel aș fi ajuns la această ispravă. Dar vă recomand să mergeți să dați un ochi. Și să vă bucurați de ce vedeți acolo. Intrarea este gratuită. Între 6 și 8 mai, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.

Aveți mai jos și programul festivalului. Și niște informații oficiale, așa ca să aveți de unde porni :D

Program etnorama 2016

Weekend-ul acesta, între 6 și 8 mai, în intervalul orar 11:00 – 21:30, Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție vă invită la cea de-a doua ediție a festivalului ETNORAMA. Gândit ca o sărbătoare a etniilor, evenimentul reunește, timp de trei zile, în parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, obiceiurile, tradițiile, muzica și gastronomia principalelor comunități etnice din țară.

Târg, demonstrații ale meșteșugarilor și zonă gastronomică

Festivalul își deschide porțile vineri, 6 mai, la ora 11:00, cu un târg în cadrul căruia reprezentanții etniilor participante vor oferi publicului bucureștean ocazia să descopere produse și mâncăruri tradiționale și să învețe din tainele meșteșugurilor transmise din generație în generație.

Cei prezenți vor putea asista la demonstrații de realizare a unor bijuterii, produse ornamentale tradiționale din ceramică, piele, piese de ceas și os, precum și la ateliere de prelucrare a sticlei și de sculptură în lemn. Mai mult decât atât, vizitatorii sunt așteptați să deguste mâncăruri din bucătăriile cu specific franțuzesc, italienesc, thailandez, german, turcesc, chinezesc și nu numai.

Concerte și spectacole

Vineri, 6 mai, de la ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca Naked, din Serbia, trupa Oratnitza din Bulgaria și celebra formație Mahala Rai Banda.

Sâmbătă, 7 mai, de la ora 11:00, copiii sunt așteptați cu piesa de teatru „Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul”, spectacol urmat de sesiuni de facepainting și modelaj de baloane. De asemenea, de la ora 17:00, vizitatorii vor putea urmări numere artistice ale ansamblului german “Korona”, cât și dansuri tradiționale turcești. Începând cu ora 19:00, pe scena Etnorama vor urca trupele Worldy Savages din Serbia/Canada, Slivo Electric Klub din Franța, iar seara se va încheia pe ritmurile uneia dintre cele mai cunoscute trupe de balkan brass și balkan beats – Fanfare Ciocârlia.

Ultima zi a festivalului, 8 mai, începe, de asemenea, la ora 11:00, cu un spectacol pentru cei mici – „Zâna Măseluță în misiune cu spiridușii magici”, urmând ca de la ora 17:00 să urce pe scenă ansamblurile de dansuri populare ale comunității aromânilor din Sarighiol Deal și Ansamblul „Ellas” din București, reprezentant al comunității grecești. De la ora 18:00, în Parcul Herăstrău vor răsuna acordurile trupelor Domino, Szempol Offchestra și Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România București FM, Blitz TV, Zile și Nopți, IQool, PR Wave, Calendar Evenimente, Orașul Meu, Gratuitor, România Pozitivă, Dor de Ducă, Festivaluri Românești

Parteneri: ALPAB – Adminstrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, Yunus Emre Enstitusu, UBER

Cu sprijinul: Aqua Carpatica

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.