Binge watching este ceea ce faceți și voi, doar că nu știți că o faceți :D

Scriu despre binge watching ca să ne mai culturalizăm și noi, cum ar veni, pe sistem 2.0 :D Pentru că acest termen, nu prea cunoscut în România sub forma asta, la americani (ca să îi dau ca exemplu pe cei care l-au inventat) este un adevărat trend. Mă rog, nu doar la ei, ci peste tot în lume. Inclusiv la noi. Chiar și voi faceți asta, doar că nu știți că o faceți :)

Ce înseamnă binge watching?

chinezu camera profilPe foarte scurt (dar total cuprinzător), o definiție zisă pe românește ar suna cam așa: binge watching înseamnă maratonul ăla de uitat la un serial, perioadă în care suntem atât de prinși de ecran încât multe din lucrurile care ne înconjoară trec pe plan secund :)) Hai, recunoașteți, ați trecut și voi prin momente de astea, de care vă amintiți cu oareșce nostalgie. Mă rog, e cazul meu, căci programul din ultimii ani mi-au cam pus frână unor astfel de activități… Dar nostalgia rămâne…

Wikipedia ne zice că această practică a început undeva în anii 80, dar că termenul a început să fie uzitat odată cu avalanșa, ca să îi zic așa, de seriale din anii 90. Acum e ușor, avem internet la greu, dar pe vremuri – unii ne mai aducem aminte, așa-i? – asta însemna să înregistrezi serialele alea pe casete video (dap, de alea de trebuiau derulate!), operațiune care acum pare ceva gen dinozauri!

Planuri de binge watching, anyone? :D

Ultima tură de binge watching pe care am săvârșit-o a fost când, la solicitarea imperativă a fiului meu, Alex, m-am pus să văd Game of Thrones. Căci Alex zicea că vrea să aibă pe cineva în casă, cu care să se uite la noua (atunci, anul trecut) serie. Așa că m-am conformat. Și am realizat un maraton corespunzătot de GoT, drept pentru care sunt mai mult decât pregătit pentru noua serie.

Am în plan încă un maraton. De fapt, un semi-maraton. Pentru că am ratat ultimele 3 episoade din Vinil și o să îl ratez și pe următorul (sunt pe drumuri pe la Chișinău). Și, dacă tot le-am ratat, am zis că mai bine să le las să se adune și să le văd pe toate unul după altul, într-o seară, alături de doamna mea și cu, desigur, berea de rigoare :D

Și, ca planuri de viitor, cum ar veni (pentru că Alex trebuie să îmi întoarcă ”favoarea” pe care i-am făcut-o cu GoT), o să ne punem să vedem toată seria Star Wars. Pentru mine ar fi cam a 8796 oară când aș vedea-o. Dar n-are a face. Mă pot uita la ea de încă vreo 8979 ori :))

Să vedem, poate o să bifez măcar unul din aceste planuri ”de viitor”, acuma, de Sărbători, când reducem motoarele competiționale și facem de astea, mai casnice, în care, cu voia dumneavoastră, aș plasa și faza asta cu binge watching. Vedem, ne mai gândim, analizăm, alea, alea :D

2 comentarii la “Binge watching este ceea ce faceți și voi, doar că nu știți că o faceți :D

  1. Ecaterina Reply

    Sa vezi ce misto e sa faci un Binge watching de anime. Asa am reusit eu sa vad Bleach -> vreo 366 de episoade in 2 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.