Centrul Medical Anadolu organizează un curs gratuit despre îngrijirea persoanelor bolnave de cancer

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Știați că România se află pe ultimele locuri în Europa la utilizarea medicamentelor pe bază de morfină în ameliorarea durerilor de cancer, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății?

De asemenea, potrivit informațiilor provenite de la aceeași sursă, date publicității în 2015, în fiecare zi peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza durerilor provocate de cancer, dar numai o parte dintre ei primesc tratament pentru ameliorarea lor, deși studiile arată că folosirea medicamentului potrivit în doza potrivită la momentul oportun ameliorează durerea în proporție de până la 80%-90%.

Morfina face parte din categoria analgezicelor opioide folosite de specialiști în ameliorarea durerilor bolnavilor de cancer. Fiind principalul agent activ din opiu, morfina este un analgezic foarte puternic, a cărui concentrație în extractul de opiu variază între 8 și 14%, cu o medie de 10%.

În acest context, pentru a afla mai multe despre acest subiect, dar si despre alte aspecte legate de îngrijirea pacienților cu cancer, Spitalul Fundație – Centrul Medical Anadolu din Istanbul, în parteneriat cu John Hopkins Medicine din Statele Unite, organizează cursul gratuit pentru aparținătorii bolnavilor de cancer.

*Cursul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie la Hotel Athenee Palace Hilton, începând cu ora 10:00 și vor fi prezenți Prof. Ayşen Yücel – medic specialist în Managementul Durerii, Abdullah Mollamemişoğlu – specialist în nutriție și dietă și Ömer Çınar – terapeut fizic.

morfină

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Centrul Medical Anadolu organizează un curs gratuit despre îngrijirea persoanelor bolnave de cancer”

  1. Ce bine că începem să ne respectăm copiii, bolnavii, bătrânii, adică cele mai vulnerabile categorii fără să strâmbăm din nas.
    Că romanul o cam face cu… lehamite. Îngrijirea adică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)