Laboratorul de Științe sau cum vă puteți încrie copiii pentru niște experimente funny :)

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Ieri am fost la inaugurarea isprăvii Laboratorul de Științe a celor de la Bayer. Căci eram curios să văd ce fel de experimente (promisiunea din invitație, de altfel) pot face copiii acolo. Și pot să vă raportez că partea cea mai faină a fost că am văzut o mână de copii la lucru :D

Cei mici s-au distrat corespunzător. Căci s-au apucat de făcut experimente, sub atenta îndrumare a Roxanei Pirojoc, Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria și a unui grup de studenți la medicină. V-aș spune ce au făcut ei pe acolo, dar mi-e că stric farmecul, așa că nu o fac :))

laboratorul de stiinte 1Copiii sunt, desigur, grozavi. Și cum se distrează făcând, totuși, niște experimente serioase, dar mai ales cum comentează ce fac. Adică stârnesc amuzamentul celor mari prezenți, dar îi și pun pe gânduri. Mă rog, așa am pățit eu, căci vă zic din nou că tare bine ar fi să ne ascultăm cu adevărat copiii cât de des putem… Spun niște adevăruri formidabile, absolut formidabile!

Faza zilei a fost livrată de o fetiță. Pentru că – eram la o inaugurarea oficială, cum ar veni – în timpul cuvântărilor celor mari (când am aflat despre ce este vorba; aveți mai jos aceste informații), o fetiță a ridicat mâna ca la școală. I s-a dat cuvântul și ea a fost pur și simplu adorabilă: ”Când începem să facem experimentele? Că parcă tot vorbim și tot vorbim…” :)) Genial!

Cam asta este ideea, după mintea mea. Duceți-vă copii la Laboratorul de Științe și lăsați-i să se joace serios. Fără alte sfaturi înțelepte din partea voastră, fără alte cuvântări, doar lăsați-i să se joace. Și apoi lăsați-i să vă spună cum a fost. S-ar putea să învățați și voi niște chestii :D

Inscrierile pentru participarea la Laboratorul de Stiinte Bayer se pot face prin email la adresa lavinia.dragomirescu at bdr.ro.

Ce este Laboratorul de Ştiinţe Bayer?

Pentru al treilea an consecutiv, Bayer România organizează Laboratorul de Ştiinţe, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive în domeniul nutriţiei şi sănătăţii. Laboratorul de Ştiinţe este dezvoltat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi se va desfăşura între 1 şi 28 aprilie 2016 la ARCUB Gabroveni.

Laboratorul a fost conceput ca răspuns la una dintre problemele majore cu care sistemul educaţional românesc este adesea asociat ─ prea multă teorie, în defavoarea activităţilor practice.

Ce aduce nou Laboratorul de Științe Bayer din 2016?

  • Program extins, pentru a putea primi cât mai mulţi participanţi: o lună întreagă de activitate, cu un program de 8 ore pe zi în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, între 18 ─ 22 aprilie
  • O modalitate inovatoare de a vizualiza experimentele cu ajutorul unei holograme 3D
  • Exerciţii aplicate pentru toţi participanţii, cu idei ce pot fi încercate şi acasă, urmând indicaţiile din broşura în format tipărit

„Laboratorul de Ştiinţe din România înseamnă pentru Bayer mai mult decât un proiect, este o poveste. Şi deşi începe cu ‘a fost odată’ când interesul copiilor pentru ştiinţă era din ce în ce mai mic, povestea se termină când tot mai mulţi copii redescoperă în fiecare an modul în care funcţionează natura din jurul lor. Proiectul pilot început în săptămâna ‘Şcoala Altfel’ din 2014 fost extrem de bine primit de către copii şi profesori, aşa că am dublat capacitatea în 2015, dar tot nu a fost suficient pentru a onora toate solicitările. Anul acesta venim nu numai cu un program de lucru extins, dar şi cu elemente tehnologice inovatoare, instrucţiuni pentru exerciţii de realizat acasă şi experienţe DIY pentru toţi copiii implicaţi, dovedind încă o dată că ştiinţa poate deschide drumul spre o viaţă mai bună“, a spus Ruxandra Pirojoc, Director de Comunicare Bayer România şi Bulgaria.

În cadrul ediţiei din 2015, peste 1400 de copii au vizitat Laboratorul de Ştiinţe în doar 5 zile, pe durata săptămânii Şcoala Altfel. În acest an, numărul estimat de copii care vor lua parte la activităţile din cadrul Laboratorului este de peste 3.000.

Angajamentul Bayer în România se pliază pe nevoile specifice ale populaţiei – educaţie mai bună şi sănătate mai bună, acestea fiind componentele cheie ale unei vieţi mai bune la nivelul comunităţii în care compania activează.

Partenerul media al Laboratorului de Ştiinţe Bayer în 2016 este Itsy Bitsy FM.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Laboratorul de Științe sau cum vă puteți încrie copiii pentru niște experimente funny :)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)