Academia de Rugby – ce proiect frumos…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Îl felicit cu mult drag pe colaboratorul blogului meu pe linie de sport, Cristi Frisk, pentru că a absolvit Academia de Rugby! Și vă las cu un material pe care l-a scris chiar el și din care veți înțelege de ce și eu și el considerăm asta o mare realizare :)

————————-

Am absolvit Academia de Rugby! Nu glumesc!

academia de rugby cristi friskConsider că mă ajută foarte mult faptul că am petrecut cinci săptămâni alături de specialiști, în module teoretice și practice foarte variate. Consider că Academia de Rugby, dincolo de o diplomă onorifică, mi-a deschis noi oportunități de înțelegere a jocului de rugby.

Nu doar vocabularul mi s-a expansionat, ci și unghiul de vedere asupra unui joc pe care credeam că îl cunosc destul de bine. Am aflat acum că mi-ar mai trebui vreo cinci academii urmate pentru a ajunge la un nivel decent de cunoștințe.

Referitor la cursuri, vă dezvălui că ele au fost coerente, distractive și instructive, plecându-se de la premisa că toată lumea are dreptate și că înainte de a vorbi trebuie să gândim. Niște percepte decente care, cred eu, că ar trebui impuse și în societate, nu doar în rugby.

Ca să vedeți că a fost treabă serioasă, am susținut o lucrare teoretică intitulată ”Rolul comentatorului și al crainicului în jocul de rugby”. Cu argumentarea temei, ipoteze de cercetare, scopuri, obiective, concluzii, recomandări și bibliografie, respectând cerințele științifice.

Apoi, la partea practică, am tras biletul cu lansările de joc după grămada ordonată, în zona 2 și zona 3. Așa că am intrat în teren și am susținut o lecție practică, alături  de tinerii rugbyști aflați acolo pe post de cobai pentru noi. Sigur că nu mă consider antrenor, dar pot să spun că la această lecție am aflat iar lucruri noi și experiența mea rugbystică a crescut foarte mult.

În plus, o altă obligație foarte utilă a fost aceea de a parcurge online un test de cunoaștere a Legilor Jocului, care te plimbă prin tot regulamentul și te ajută să înțelegi foarte bine ceea ce se întâmplă în relația jucător-arbitru, pe o arenă cu buturi.

Am și regretul că, din câte se pare, această promoție, cea cu numărul XII, va fi ultima. Lectorii care au făcut toată treaba voluntar nu mai sunt dispuși să continue, mai ales că mulți au dus în derizoriu utilitatea Academiei de Rugby. Tuturor acestora le pot spune că greșesc și că dau dovadă de un sinecurism subliniat, iar dacă nu înțeleg termenul pot căuta liniștiți în DEX, ori, mai degrabă, pot scoate din cuvânt niște litere, pentru a ajunge la ceva cu care se identifică mai ușor.

Personal sunt mândru că am învățat nu doar de la lectori, ci și de la colegi ca Marcel Giucăl, Cornel Tatu sau Daniel Nainer, ca să exemplific doar câțiva, cu scuzele de rigoare pentru ceilalți.

Primul căruia ar trebui să îi mulțumesc este Robert Antonin, cel sub bagheta căruia a debutat Academia, tradiție continuată, până astăzi, de Daniel Mitrea și de colectivul său.

Mulțumesc tuturor, iar în 2017 sper să nu vorbim doar la timpul trecut despre Academia de Rugby.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)