Unii oameni visează zilnic să facă un pas

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am avut în copilărie o operație minoră la genunchi. Nimic grav, doar două tăieturi în formă de „x” pentru a-mi corecta o problemă. Deși operația nu a fost cine știe ce, îmi amintesc și acum că mi-a luat câteva săptămâni bune să pot să merg din nou normal și nu cred că m-am simțit vreodată mai neputincioasă ca atunci. Să fac un pas banal fără să mă doară devenise pentru mine ceva la care visam zi de zi.

Iar când am auzit că Asociația Esperando (pusa pe picioare de niste parinti baimareni, ai caror copii s-au nascut cu dizabilitati și care fac bine fără niciun ajutor de la stat), mi-am zis că e musai să vă spun să-i ajutați, dacă puteți. Pentru că mi-am amintit că pentru unele persoane, să facă un pas, e ceva la care visează zi de zi. :)

Din 2001 pana in prezent, asociatia ofera constant servicii de recuperare fizica, consiliere psihologica si terapii copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati, precum si suport moral familiilor lor. Concret, in cifre, in toti cei 15 ani:

  • 1100 de persoane cu nevoi speciale au beneficiat de serviciile asociatiei
  • 110 persoane si-au gasit un loc de munca, in conditiile in care rata de angajare pe piata a persoanelor cu dizabilitati este de doar 3,77%
  • peste 1.000.000 euro este valoarea totala a serviciilor oferite copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati din Maramures
  • 20 de specialisti in recuperare fizica, psihica, asistenti sociali, si personal administrativ

Acum, si-au propus sa stranga banuti pentru un centru modern, multifunctional, de recuperare si terapie pentru persoanele cu dizabilitati. Obiectivul este ca maramuresenii (si nu numai ei) sa nu mai fie nevoiti sa plece de acasa pentru recuperare motorie, ci sa aiba aceste servicii in Baia Mare, zi de zi.

Pentru ca aceste lucruri să se intample, asociația are nevoie de 250.000 lei, sumă pe care îi puteți ajuta să o strângă pe sprijina.ro.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)