Caravana cu Medici va ajunge în Argeș în perioada 2-3 aprilie

V-am mai povestit despre Caravana cu Medici anul trecut, și eu și Chinezu, și tare mă bucură că acest proiect fain continuă și-n 2016. Ba mai mult, a ajuns deja în Constanța (localitatea Mihai Kogălniceanu) în perioada 5-6 martie, unde echipa formată din 35 de medici și studenți la Medicină a consultat 150 de pacienți.

În plus, în perioada 2-3 aprilie o echipă formată din 40 de medici specialiști, medici rezidenți și studenți mediciniști se deplasează în județul Argeș, localitatea Slobozia pentru a oferi servicii medicale primare în zonă. În prealabil, în perioada 26-27 februarie au fost recoltate analize medicale de laborator.

Oamenii sunt puși pe treabă, cum ar veni. Iar eu țin să-i felicit și să le urez spor! :)

caravana cu medici

Toate investigațiile oferite în cadrul caravanei sunt gratuite. Printre acestea se numără: recoltarea de sânge prin puncție venoasă (cu ajutorul unui echipaj mobil Synevo), examen clinic complet cu electrocardiogramă, ecografie abdominală și de sân, examen oftalmologic, consult de specialitate cu recomandări și scrisoare medicală.

Caravana se desfășoară sub egida Societații Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Analizele de laborator sunt oferite de Synevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.