Reporter și Blogger European – un concurs necesar

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Scriu despre concursul Reporter și Blogger European ca despre ceva necesar pentru că, deși nu prea îmi place să recunosc, firește (ca român care are alte preocupări, desigur), avem mare, mare nevoie de așa ceva. Pentru că – mai simplu de atât nu am cum să o zic – dacă alegem să nu ne intereseze Europa, cum de avem tupeul să cerem ca Europei să îi pese cât de cât de noi? Mă rog, am exagerat un pic dar ați înțeles, trag nădejde, ideea.

Am fost implicat și am susținut acest concurs încă de la prima ediție. Exact din motivul expus mai sus. Doar că – așa, ca un fel de mea culpa – am făcut aceste lucruri din perspectiva de jurat sau, după caz, de coordonator al unor campanii prin care încurajam bloggerii să se înscrie. Altfel spus, am stat mai mult pe gard, recunosc :)

Dar asta o să se schimbe. Pentru că mi-am jurat în barbă (mă rog, am zis-o chiar de la microfon), când am avut onoarea să fiu MC la ceremonia de decernare a premiilor pentru ediția de anul trecut a concursului, că o să prestez corespunzător pe această zonă. Ca blogger. Ca influencer, dacă vreți. Și o să merg pe două fronturi. Primul este ca eu să scriu mai mult despre problematica europeană, ceea ce am început deja să fac. Al doilea este să încerc să conving cât mai mulți bloggeri să scrie și ei. Acesta este planul. Vorbim peste cam 1 an dacă mi-a ieșit sau nu!

Găsiți informații detaliate despre acest concurs aici. Eu doar vă dau mai jos, așa, în mare, despre ce este vorba.

Cum se desfășoară concursul Reporter și Blogger European

Concursul Reporter și Blogger European este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să trimită, până pe 31 octombrie 2016, articole și materiale proprii, pe teme europene, publicate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016. Acestea urmează să fie evaluate de un juriu.

Nu sunt acceptate articole de știri, ci numai comentarii, analize, reportaje, interviuri, editoriale, articole de opinie și imagini ilustrative (infografice originale sau fotografii care au fost publicate însoțite de comentarii relevante).

Fiecare concurent trebuie să trimită minimum trei materiale pentru a intra în competiție la una dintre cele 7 categorii ale concursului (vezi mai jos categoriile și criteriile de evaluare pentru fiecare în parte). Concurenții pot participa la o singură categorie (dintre primele 7).

Jurnaliștii și bloggeri pot participa, de asemenea, într-o categorie specială a concursului: „Social media admin”. Concurenții vor avea prilejul să-și aleagă o zi, între 15 martie și 31 octombrie, în care să administreze conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței Comisiei Europene. Orice concurent care participă la una dintre primele 7 categorii poate participa și la categoria specială, având astfel ocazia să câștige două premii.

Participanții pot aborda orice subiect legat de Uniunea Europeană (și care este de interes pentru publicul din România). Cu mențiunea că una din temele prioritare de dezbatere pentru acest an este Planul de investiții pentru Europa (numit și ‘Planul Juncker’).

Fiecare categorie va avea un singur câștigător, iar premiile constau în tablete iPad.

Care sunt categoriile concursului Reporter și Blogger European

  1. Presă audio (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  2. Presă video (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  3. Presă scrisă și online (comentariu/analiză) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  4. Opinie/editorial (orice mediu: audio, video sau presa online) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  5. Reportaj, anchetă, interviu (orice mediu: presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  6. Blog (text comentariu/analiză/opinie publicat pe blogul personal sau pe o platformă comună) – minimum 3 postări înscrise în concurs
  7. Galerie (imagine ilustrativă – fotografie, infografic original – însoțită de un comentariu relevant pentru tematica de concurs, din orice mediu – presă sau blog) – minimum 3 materiale înscrise în concurs
  8. Social media admin. Orice participant care se înscrie cu materiale într-una dintre categoriile 1 – 7 poate participa și câștiga la categoria social media admin, cumulând astfel două premii.

La fiecare categorie se acordă un singur premiu.

Acestea fiind spuse vă urez succes maxim!

reporter si blogger european

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Reporter și Blogger European – un concurs necesar”

  1. Pingback: 100 de milioane de euro pentru IMM-urile din România - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)