Cum influențează legea antifumat domeniul real estate

Recunosc, nu m-am gândit deloc din această perspectivă la lucruri atunci când am aflat de legea antifumat. M-am concentrat doar pe cât de fain va fi să nu mai ajung sâmbătă seara acasă mirosind a tutun. :))

Legea care interzice fumatul in spatiile publice nu va avea pe termen lung un impact major asupra business-ului restaurantelor, barurilor, cafenelelor si cluburilor din Romania, spun reprezentantii Regatta Real Estate, cea mai mare companie de consultanta imobiliara cu capital romanesc.

“Legea antifumat va crea mici probleme pentru ca sunt foarte dure normele de aplicare. Initial va fi un soc si consumul va fi afectat, dar apoi clientii se vor obisnui. Estimam ca maxim 5% din restaurante si cluburi vor fi afectate grav de aceasta lege. Constatam o usoara crestere a cererii de spatii cu terasa sau gradina, care vine din partea operatorilor de restaurante, cafenele sau baruri. Acesti operatori vor trebui sa ofere conditiile aferente fumatorilor, care probabil vor reveni in locatii dupa cateva luni de absenta – de exemplu, terasele vor trebui amenajate cu sisteme de incalzire pentru sezonul rece. Impactul legii va fi mai mare asupra cluburilor si barurilor, decat asupra restaurantelor. Clientii vin la restaurant ca sa manance, nu ca sa fumeze.

Pe de alta parte, un alt efect al legii antifumat este ca primim cereri de spatii de la companii care doresc sa deschida asa numitele cluburi private de cigars si trabucuri, destul de des intalnite in strainatate, in care nu poti sa intri decat daca esti membru. Aceste cluburi reunesc oameni care impartasesc aceeasi pasiune si nu de putine ori aici se discuta afaceri“, spune Eduard Uzunov, presedintele Regatta Real Estate.

real estate

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)