Voi știți care sunt cele mai înalte clădiri din București?

Regatta Real Estate a realizat un top al celor mai înalte zece clădiri din București. După cum probabil știți, Sky Tower ocupă locul I, cu cele 37 etaje ale sale. Dar care or fi celelalte nouă? :D

Cu 137 de metri inaltime si 37 de etaje, Sky Tower, proprietatea Raiffeisen Property International GmbH,  se afla pe primul loc in top. Fiecare etaj are o suprafata de circa 1.100 mp, iar pentru constructia cladirii s-au folosit 50.000 de metri cubi de beton si peste 8.000 de tone de otel.

unnamed (17)

Cladirea Bucharest One, cu 120 de metri inaltime si 23 de etaje,  ce face parte din portofoliul Globalworth, se afla pe locul doi in top. Cladirea, care va fi finalizata spre sfarsitul acestui an, are o suprafata inchiriabila de 53.920 mp si peste 700 de locuri de parcare.

unnamed (21)

Pe locul al treilea in top se afla Tower Centre International, care masoara 107 metri si ii apartine tot omului de afaceri Ioannis Papalekas. Proiectul amplasat in apropiere de Piata Victoriei poarta semnatura companiei Westfourth Architecture si a stat neutilizat mai multi ani, din cauza unor litigii. Are o suprafata inchiriabila de 24.711 mp si 25 de niveluri.

unnamed (19)

Locul patru este ocupat de BRD Tower, turn de birouri ce apartine BRD- Groupe Societe Generale, de asemenea amplasat in Piata Victoriei. BRD Tower are o inaltime de 87 metri, 19 etaje si a fost inaugurat in anul 2004, detinand timp de cativa ani titlul de cea mai inalta cladire de birouri din Bucuresti.

unnamed (20)

Locul cinci este ocupat de Nusco Tower, cu o inaltime de 84 de metri, proprietate a fondului de investitii Globalworth. Nusco Tower este amplasat in zona Aurel Vlaicu-pasajul Pipera, are 19 etaje si o suprafata inchiriabila de 24.382 mp.

unnamed (18)

Locul sase este ocupat de Euro Tower, cladire cu o inaltime de 80 metri, dezvoltata in 2010 de compania Cascade Group, companie controlata de fondul de investitii britanic EDPC. Euro Tower este situata in apropierea statiei de metrou Stefan cel Mare si a fost prima cladire ecologica de birouri din Capitala.

Pe locul sapte se afla turnurile City Gate, dezvoltate in 2009 in zona Casei Presei de catre GTC Romania si Bluehouse Capital. Turnurile au 18 etaje si o suprafata totala inchiriabila de  46.000 mp.

Locul opt este ocupat de controversata cladire Cathedral Plaza, dezvoltata de Willbrook Management in apropierea Catedralei Sf. Iosif. Cladirea are 19 etaje, o inaltime de 75 metri, o suprafata inchiriabila de 15.000 mp si a fost preluata in 2013 de catre Ioannis Papalekas. Cladirea este finalizata de cinci ani si este neutilizata, din cauza unui litigiu cu Arhiepiscopia Romano Catolica. In septembrie a.c., Curtea de Apel Ploiesti a anulat hotararea prin care se suspenda demolarea cladirii.

Pe locul noua se afla Crystal Tower, cu o inaltime de 72 metri, amplasata in apropiere de Piata Victoriei. Cladirea are 14 etaje, o suprafata inchiriabila de 20.000 mp si se afla in proprietatea firmei Search Corporation.

Ultimul loc din topul Regatta Real Estate al celor mai inalte cladiri de birouri din Bucuresti este ocupat de Bucharest Financial Plaza. Cunoscuta ca fostul sediu Bancorex, cladirea are 72 de metri, 18 etaje si se afla in prezent in proprietatea BCR.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)