Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Cum reducem consumul energetic în casa noastră?

În casa noastră – care-i formată dintr-o cameră și un hol (deh, viață de student) :)) – consumul energetic se reduce când una dintre colegele mele îi spune celeilalte să stingă lumina că mor balenele. Se mai reduce când se sparge unul dintre neoane și nu ni-l înlocuiește nimeni, așa că trebuie să rămânem cu unul singur; sau atunci când cumpărăm bec ecologic pentru micul nostru hol.

Dar acestea-s exemple mici de tot. Așa că dacă vă interesează părerea unui specialist, o găsiți mai jos:

Inginerul Iosif Butuc, specialist în expertiză termică și tehnică în construcții și în termoviziune a clădiri, afirmă că românii au început de ceva timp să se adapteze la trendul mondial, și anume acela de a crește performanța energetică a unei clădiri și de a folosi surse alternative de energie. Referitor la mijloacele pe care românii ar trebui să le folosească pentru a reduce consumul de energie, specialistul consideră că acestea trebuie adaptate în funcție de cele două tipuri de realizare a energiei termice:

“Pentru cazurile în care folosim combustibil în stare solidă, lichidă, gazoasă, lemne, gaz natural etc., cele mai profitabile soluții sunt panourile solare cu tuburi vidate și centralele pe gaz în condensație, în realizare directă cu un sistem de încălzire prin pardoseală. Pentru cazurile în care consumăm energie termică de la centrale eletrice, se recomandă panourile fotovoltaice, pompele de căldură cu inverter. Mai putem folosi aparatele de aer condiționat de tip inverter sau simple, panouri radiante, centrale electrice, calorifere electrice, aeroterme sau aparate de ventilație cu recuperare de căldură, sisteme terra air home, care aduce căldură naturală în mod gratuit, cu ajutorul căldurii din pământ, pe perioada iernii, sau răcirea clădirii cu ajutorul pământului, pe timp de vară”, declară acesta.

Interesant aș zice eu, deși nu cred că am vreo șansă să o conving pe administratora căminului să monteze panouri solare ca sursă alternativă de energie. :))

consum energetic

2 comentarii la “Cum reducem consumul energetic în casa noastră?

  1. izolatii cu fibre de celuloza Reply

    Interesant articol despre reducerea consumului de energie

  2. ventilatie cu recuperare de caldura Reply

    Sa vedem cum o sa implementeze Romania aceste norme Europene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.