Radio Sport 1 a început să emită online!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Într-o perioadă tulbure din punct de vedere economic, cu un mediu concurențial mai mult decât ostil, unei instituții jurnalistice nișate pe sport îi este foarte greu să reziste și să se autofinanțeze.  Din acest motiv m-am bucurat foarte mult să aflu că s-au alăturat mai mulți oameni care au găsit soluțiile pentru ca singurul radio online de sport, Radio Sport 1, să emită începând din data de 5 martie.

Stația poate fi ascultată la www.radiosport1.ro și deja s-au semnat contracte în țară, cu emițători locali care preiau programele pe unde hertziene.

radio sport 1Piața radio-sport în România se reduce la doar două figuri. Postul public, care are mult sport prin emisiuni și transmisiuni, dar care, în opinia mea, este lipsit de entuziasmul și fervoarea pe care le-am auzit la Sport 1. Mai este Radio Sport Total FM, dar și acolo se constată, opinie personală, o lipsă de flexibilitate care face produsul mai puțin atractiv.

În schimb, și sper să nu fie doar entuziasmul de început, la Radio Sport 1 lucrurile stau altfel. Asta grație unui om care, indiferent de ce vor spune alții, trăiește și respiră radio. Îl cheamă Gabi Safta și a transportat după el un brand personal, emisiunea maraton ”Gol după gol”. Închipuiți-vă că în nebunia lui, Safta stă câte 8 ore, sâmbăta și duminica, în studio, renunțând la relaxare, la familie și la orice altceva înseamnă week-end. Nu e singur, dar este factorul coagulator. Proiectul acesta a mai fost implementat, de exemplu la Radio GSP. Din varii motive, la un moment dat s-a stins. Cred însă că acum este momentul ca un proiect radiofonic online de sport să ajungă la maturitate și să fie fructificabil pe deplin.

Am înțeles că și patronatul acestui radio este discret și serios, caracteristici mai rar întâlnite în lumea bussines-ului mioritic. Așadar, avem ingrediente care ne conferă speranța că Radio Sport 1 este un proiect sustenabil.

Nu mi-o luați în nume de rău, dar eu sunt unul dintre cei care cred că ”fotbalul fără radio nu e fotbal”, fiind crescut cu urechea lipită de pânza aparatului, pentru a percepe secvențe venite de departe, de pe marile stadioane.

Audiție plăcută…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Radio Sport 1 a început să emită online!”

  1. Buna
    De acord cu emisiunile de fotbal, insa in Romania mai sunt si alte sporturi , tenis, rally, baschet, tir cu arcul , ciclism, karate etc. Sporturi care nu sunt mediatizate , sporturi care au nevoie de sponsori.
    Daca acest radio incepe si se termina cu fotbal pentru ca este de senzatie este la fel ca celelalte. :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)