Carte despre oină – invitație la lansare

Luni, 22 februarie, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, din Baia Mare, cu începere de la ora 13.00, va avea loc o lansare de carte despre oină, cu titlul ”Oina pe plaiuri maramureșene”. Autorul este Viorel Bălin, un fost mare jucător, campion și câștigător al Cupei României, cu Știința București. După perioada studenției la București, Viorel Bălin a revenit acasă, la Baia Mare, unde a jucat oină și a încurajat practicarea sportului nostru național. O parte dintre amintirile sale au fost închise între coperțile volumului care va fi vernisat luni.

Viorel Bălin a jucat, în 1953, la un meci demonstrativ cu Dinamo, pe fostul ”23 August”, în fața a 80 000 de spectatori, la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților. Acesta este un record de audiență care nu a fost egalat până azi și probabil nici nu va putea fi doborât vreodată.

Evenimentul va avea loc în Sala de conferințe a bibliotecii, aceasta fiind cea mai nouă apariție editorială din domeniul oinei.

Iar eu cum sunt unul din cei de care lumea râde că se mai uită și la oină, nu puteam rata momentul de a mă ”da în spectacol”.  Mai ales că acum câțiva ani, la ultimul meci transmis la o televiziune, o finală de Cupa României pe Neptun TV, Viorel Bălin a venit la mine să îmi strângă mâna, la finalul jocului.

Autorul este o somitate a oinei, fără a exagera cu absolut nimic. Cu o amabilitate incredibilă, el mi-a promis că îmi va face un pachet în care va pune o carte, plus articole și tăieturi din ziarele vremii, să fac eu ce m-oi pricepe cu ele.

E uite de asta merită să facă alții mișto de mine că îmi place oina…

carte despre oina

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Carte despre oină – invitație la lansare”

  1. Nu stiu prea multe despre oina, dar stiu ca are cateva elemente comune cu jocul de baseball despre care filmele americane ne-au invatat o gramada de lucruri. Ar fi interesant un tabel comparativ (ca acelea pe care le vedem pe site-uri cand comparam functionalitatile produselor) intre oina si baseball.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)