Eduard Căsăneanu campion olimpic! Este frateeee!

Nu credeam! Așa cum nu au crezut nici mulți din cei implicați în lumea hocheiului. Eduard Căsăneanu, un copil de la CSS Miercurea Ciuc, pregătit de Elekeș Levente, a devenit campion olimpic de tineret, la Lillehammer, în Norvegia.

Este o performanță, dacă îmi dați voie, comparabilă cu cea a medaliei olimpice la seniori, un bronz obținut la bob, în 1968.

Ce înseamnă competiția de abilități hocheistice

eduard. casaneanu.hochei.podium.800Eduard s-a calificat cu al doilea punctaj în finală. Competiția de abilități hocheistice înseamnă așa: sunt 6 probe (tur de pistă, precizia șutului, patinaj, rapiditatea șutului, precizia paselor și controlul pucului).

Se face un tablou de 8, iar copiii concurează câte doi. Cine câștigă duelul merge mai departe. Se acordă 4 puncte pentru câștigătorul probei, 3 la finalist, două la semifinaliști și câte unul la cei eliminați în primul tur.

Apoi se cumulează punctele. Eduard Căsăneanu a ieșit, în ordinea din paranteză, pe locurile 2,3,7,1,7, respectiv 2.

La ultima probă, controlul pucului, a plecat din postură de lider și și-a permis să piardă finala, acumulând un total de 14 puncte.

Extraordinar! Avem un campion olimpic.

Extraordinar este și faptul că designul medaliilor de la Lillehammer este creat de un român, Flavius Borzo, care a câștigat concursul de specialitate.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)