Ultima secundă românească…

Stau câteodată și cuget cât de proști suntem noi, români. Nu doar câteodată, ci de fiecare dată. Poate părea o formulare brutală, în loc de introducere, dar așa este. Sau cel puțin așa mi se pare mie…

Fraților, avem un sport de echipă la care încă mai excelăm, iar acela este handbalul. Ce s-a întâmplat duminică ține nu de domeniul fantasticului, ci de domeniul istoriei, pe care noi refuzăm să o învățăm și să învățăm din ea.

ceas 13Concret, handbaliștii de la Dinamo au întors tare de tot meciul din Liga Campionilor, de la Granollers. După 20-13 pentru spanioli la pauză, alb-roșii s-au impus cu 29-28, ultimele trei goluri fiind înscrise de un francez de culoare, Ibrahim Diaw.

Nici nu apucase bine lumea să afle despre această ispravă, căci în aceeași după-amiază, povestea s-a repetat, la fete însă. HCM Baia Mare a bătut în aceeași manieră, în deplasare, în Liga Campionilor, pe terenul franțuzoaicelor de la Fleury. A fost 18-17, cu gol decisiv în ultima secundă, marcat de frnațuzoaica de culoare, Allison Pineau. Cea cu scandalul scandărilor rasiste.

Nu știu ca o țară să mai fi fost într-o asemenea situație, în aceeași zi. Ați observat și cum am scris mai sus. Nu am zis că nu se stinseseră încă ecourile marii victorii dinamoviste, așa cum mi-ar fi plăcut. Am scris că abia aflase lumea, adică o insignifiantă parte a consumatorilor de informație sportivă.

Nu caut vinovați pentru cvasianonimatul în care se zbate handbalul românesc, în ciuda performanțelor sale. Fiecare dintre noi are părticica sa de vină. Ideea e că înclinația marginală a românilor și româncelor către handbal este încă una pozitivă, așa că poate ar trebui să valorizăm mai bine acest segment. Atât timp cât încă mai producem valoare și mai reușim să atragem valori din străinătate.

Miza mea este pe arenele cu semicercuri.

Subscrii?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ultima secundă românească…”

  1. Desigur ca subscriu si ma bucur ca sunt scoase in evidenta si astfel de reusite ale echipelor romanesti, in sporturi care n-au legatura cu fotbalul, cel atat de mediatizat. Cu atat de mult ceea ce s-a intamplat duminica, aceste doua victorii smulse pe final, este cu totul iesit din comun in sportul romanesc, marcat de multe ori de esecuri dramatice.
    Eu urmaresc cea mai mare parte a partidelor jucate de formatiile autohtone de handbal masculin/feminin in cupele europene, acolo unde suntem reprezentati, de multi ani, la nivel inalt ca in niciun alt sport, cred eu.
    Presa sportiva a inceput sa dea ceva mai multa importanta evolutiilor romanesti de pe semicerc, in ultimii ani, pe fondul rezultatelor constant bune.
    Am spus-o mai demult, handbalul merita un vot de incredere din partea noastra, unul pe termen lung.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)