Atos își propune să organizeze cluburi de IT în școli. Fain!

Ca să elimin orice nelămurire,  trebuie să menționez că cei de la Atos au demarat, în parteneriat cu Asociația Edusfera, programul Junior IT Club, prin care vor fi oferite, începând cu 1 martie 2016, cursuri gratuite de programare în școli, la clasele V-VIII.

Programul Junior IT Club  are ca scop organizarea în școli a unor cluburi IT prin care elevii înscriși în ciclul gimnazial își pot dezvolta competențe de programare. Prima etapă a proiectului va include un număr de 20 de școli din Timişoara și București și aproximativ 600 de elevi aflați în ciclul gimnazial. Cursurile vor fi susținute de 20 de traineri, sub îndrumarea Atos.

În viitor, programul Junior IT Club – Powered by Atos își propune să ofere cursuri specializate şi în școlile aflate în alte oraşe din România. Pe întreaga perioadă a proiectului se va desfășura și o campanie de promovare a cursurilor de programare în școli, pentru conștientizarea necesității de a dobândi aceste abilități de la vârste timpurii.

Cursurile care vor fi predate în cadrul cluburilor IT din şcoli vin un curriculum adaptat, astfel încât elevii să poată trece printr-o introducere în programare cu ajutorul limbajului vizual Scratch, adaptat copiilor cu vârste mai mari de 6 ani. Elevii vor învăţa elemente de bază în programare (condiţii, bucle, vectori, matrice, şiruri, funcţii) cu ajutorul Scratch, dar şi al platformei Khan Academy, iar apoi vor ajunge să creeze pagini web prin HTML/CSS, pe care le vor dezvolta cu ajutorul limbajului de programare JavaScript. Totodată, vor folosi limbajele Java şi Python pentru programare de bază, iar pentru dezvoltarea de aplicații mobile vor utiliza platforma PhoneGap.

atos

P. S. Înscrierea școlilor și selecția elevilor se poate face aici până pe 22 februarie 2016, iar școlile  trebuie să aibă cel puțin 100 de elevi la nivel gimnazial și laboratoare IT dotate cu cel puțin 15 computere funcționale pentru a putea face parte din program.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)