„Solenoid” este Cartea Anului pe Bookaholic.ro

7233 de cititori au votat la a treia ediție a Premiilor Bookaholic – Premiul Publicului pentru cea mai bună carte românească din 2015. Numărul celor care au votat este dublu, comparativ cu anul trecut, ceea ce înseamnă că interesul pentru cultura și literatura din România a crescut:

„În România stăm prost, de obicei, la capitolul cifrelor din domeniul editorial: nu știm concret câte cărți se publică, nu avem date despre vânzări (decât foarte vagi), știm uneori ce se cumpără, nu și ce se citește. Iar producția proprie este, de cele mai multe ori, ocolită de cititori. Noi am făcut primii pași: în urma sondajului Cartea anului, știm cu aproximație câte cărți românești au fost publicate din 2013 până în 2015 și ce popularitate au avut acestea în rândul cititorilor”, a afirmat Eli Bădică, redactor-șef adjunct Bookaholic.ro.

Revenind,  „Solenoid” a fost desemnată câștigătoare Premiului Publicului pentru cea mai bună carte românească din 2015, cu un număr de 557 de voturi din cei 7233 de cititori de care vă spuneam. De asemenea, cartea lui Mircea Cărtărescu a fost și alegerea redacției Bookaholic pentru Cartea Anului, întrunind majoritatea voturilor redactorilor Bookaholic.

Voi ați votat pe Bookaholic.ro?

solenoid_1_fullsize

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)