A trecut criza? Românii încep să cumpere mai mult apartamente mari, nu garsoniere

Premier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a capitalei a realizat o analiză a preferințelor românilor care au achiziționat unități locative în București și în județul Ilfov în anul 2015.

Analiza cu privire la preferințele imobiliare a fost realizată de compania Premier Imobiliare, în perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un eșantion de 1270 de persoane care au achiziționat imobile în București și în județul Ilfov.

Din cele 1500 de unități locative vândute de Premier Imobiliare în București și în județul Ilfov în anul 2015, cele mai căutate au fost imobilele mari, în zone semicentrale, cât și garsonierele situate foarte aproape de o stație de Metrou.

Preferințele de achiziție: Românii au preferat să cumpere imobile mari

Premier Imobiliare a constatat diversitatea mare a cererii, s-au tranzacționat de la garsoniere până la vile înșiruite sau duplex.

Spre deosebire de alti ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumpărătorilor îndreptându-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile înșiruite). Explicația este foarte simplă: O familie ce face credit pe o perioadă mare de timp privește și în perspectiva nevoilor viitoare, își dorește un imobil mai generos ca suprafață sau număr de camere. Garsonierele au fost foarte solicitate cât și de cei care au vrut să investească, acestea asigurând un randament crescut și atrăgător (9%-10% pe an).

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 48% au achiziționat imobile mari, 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.

Preferințele privind modalitatea de plată pentru unitățile locative vândute în anul 2015: Programul „Prima Casă”

Programul „Prima Casă”, spre surprinderea noastră, în timpul în care programul a fost blocat (au existat 2 astfel de momente în 2015), mulți cumpărători au fost mânați de nevoi și dorințe spre creditele ipotecare. Avansul de 15%, comparativ cu cel de 5% de la Prima Casă, nu a constituit o piedică. Cel mai „renegat” tip de credit a fost cel în EURO, din cauza avansului de 25% și a monedei.

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 57% au accesat Programul „Prima Casă”, 34% au luat un credit ipotecar și 9% au preferat plata în numerar.

”Anul 2015 a fost o perioadă de relansare totală, un an în care dorințele și nevoile cumpărătorilor au explodat, bazat și pe o creștere economică evidentă. Anul 2015 a fost o fundație pentru un 2016 foarte promițător. S-a vandut aproape orice, chiar și off-plan”, declară Andrei Gheorghișor, Consultant imobiliar, Premier Imobiliare.

În luna decembrie a anului trecut, compania Premier Imobiliare a deschis prima sucursală din sectorul 3, ajungând astfel la 6 sucursale, dintre care 5 sunt localizate în sectorul 4 și orașul Popești-Leordeni și una în sectorul 3.

Prețurile pentru unitățile locative din portofoliul companiei Premier Imobiliare încep de la 900 de euro/m² și pot ajunge chiar și până la 1.500 de euro/ m².

12592413_1645257169069127_7078952837756316953_n

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “A trecut criza? Românii încep să cumpere mai mult apartamente mari, nu garsoniere”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.