Ce sunt tricourile cu IMPACT și cum poți să te bucuri de ele bucurându-i pe alții

Să știți că titlul nu este deloc întâmplător, ca să zic așa. Căci vorbim despre bucurie. Despre bucuria de a face rost de niște tricouri foarte faine. Dar, în special, de bucuria de a-i bucura pe ceilalți. Să vă explic.

Să începem prin a vă spune ce înseamnă IMPACT: Cluburi de iniţiativă comunitară pentru tineri (gimnaziu şi liceu), care se întâlnesc săptămânal pentru jocuri educative şi discuţii despre lucrurile pe care elevii le-ar schimba în jurul lor. Apoi, elevii vin cu propuneri de proiecte care să rezolve neregulile discutate. Aşa, ei învaţă să fie mai conştienţi de problemele din jur, învaţă să fie mai implicaţi, să aibă curaj, să ia iniţiativă, să lucreze în echipă pentru a-şi pune ideile în aplicare.

Cele mai noi iniţiative ale voluntarilor cu IMPACT au avut loc în cadrul proiectului „Conectează-te la comunitate!„, dezvoltat de Fundaţia Noi Orizonturi – Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mie mi se pare foarte tare ideea de a-i pune pe cei tineri (o generație de care eu sunt mare, mare fan) în ipostaza de a se pune în starea de a vrea să facă lucruri. Un prim pas spre, așa cum spunea marele Brâncuși, de a face lucruri cu adevărat. Căci, spunea el, a face lucruri nu e greu, a te pune în starea de a vrea să faci lucuri e greu :)

O altă chestiune care mi se pare foarte tare este următoarea: IMPACT e singurul program educaţional dezvoltat în România, ajuns să fie preluat în peste alte 10 ţări, printre care SUA, Mexic, Armenia. E prezent în 130 de unităţi de învăţământ din ţară, ceea ce implică aproape 3.000 de elevi şi aprox. 400 de profesori voluntari. Anual, au loc peste 200 de proiecte IMPACT.

Legătura cu tricourile este una foarte faină:

Pentru susţinerea activităţii Cluburilor IMPACT, Printoteca este alături de noi în lansarea Tricourilor cu IMPACT, care au ilustraţii realizate pro-bono de artişti români. Banii strânşi din vânzarea tricourilor vor fi folosiţi pentru susţinerea financiară a întâlnirilor Cluburilor IMPACT, a proiectelor şi evenimentelor realizate de elevii voluntari din programul IMPACT.

Puteți cumpăra aceste tricouri, după cum vedeți, sunt foarte frumoase. Și, astfel, ajutați și Fundaţia Noi Orizonturi, pentru că jumătate din suma pe care o plătiți pentru aceste tricouri merge către Fundație.

Cine sunt artiștii care s-au implicat? Niște oameni inimoși, cu coracon mare, pe care vi-i prezint mai jos, alături de tricourile pe care le-au creat :)

Andrei Ograda. Art director, designer grafic, făuritor de litere. E #niciodataneobosit si unul din fondatorii The Type Collective – primul grup de designeri români dedicaţi desenului de literă.

tricou impact 1

Ioana Șopov. Ilustrator şi character designer, băutoare de Earl Grey, admiratoare Darth Vader.

tricou impact 2

Nicu Duţă aka KITRĂ e din Târgovişte, iar în 2012 a absolvit masterul de Arte Vizuale al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Multi-disciplinar, face o treabă excelentă, indiferent de „spaţiul de joacă” pe care şi-l alege: ilustraţie, design de jucării, street art sau design grafic.

tricou impact 3

Radu Popescu (Pose). Art director, designer grafic şi ilustrator ar fi prea puţine cuvinte spuse despre el. Ar trebui să adăugăm: fotografie, pictură, creaţie 3D şi să nu ne oprim aici.

tricou impact 4

Tea Tomescu este un freelancer care îşi împarte viaţa „de birou” cu diverve sporturi, dar şi cu ilustraţia şi alte craft-uri din zona artelor vizuale. Datorită ei, cartierele din Bucureşti au logouri. Experimentează şi se ocupă mai ales de interface design şi logo design.

tricou impact 5

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ce sunt tricourile cu IMPACT și cum poți să te bucuri de ele bucurându-i pe alții”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.