Câți lei ați plăti pe lună unei biblioteci ca să vă aducă acasă cărțile împrumutate?

50 de lei pe lună costă abonamentul pentru un elev la bibliotecara.ro ca să îți aducă acasă maximum 4 cărți pe care le împrumuți. Un student ar trebui plătească 80 de lei pe lună ca să poată împrumuta până la 10 cărți. Există și oferta pentru absolvent (aici nu m-am prins de ce îi zice așa…), care înseamnă 229 lei pe trei luni pentru maximum 10 cărți împrumutate pe lună. Iar profesorii pot opta pentru abonamentul de 439 de lei pe 6 luni pentru maximum 10 cărți pe lună.

bibliotecaraO idee interesantă, zic. Când am văzut ofera lor, am stat să mă gândesc dacă eu mi-aș face abonament. Pornind de la ideea că patru cărți pe lună este o sumă decentă, ca să zic așa. Încă mă mai gândesc… :)) Important este, însă, că există și astfel de posibilități. Că avem de unde alege.

Sigur că se pot face tot felul de calcule. Adică de banii pe care îi dai la bibliotecara.ro ca să citești, să zicem, 10 cărți, îți cumperi mai puțin de jumătate din cărțile alea. Ca să fie ale tale. Iar unele cărți trebuie să fie ale tale. Dar nu toate. Pe asta se bazează acest serviciu: că unele cărți trebuie doar citite, nu posedate, cum ar veni :)

Mai există discuția despre fondul de carte disponibil pentru împrumut. Adică, mai pe șleau, dacă se pupă cu ce vrei tu de la viața livrescă. Aici fiecare decide ce și cum, firește. Oricum, ideea interesantă, o zic din nou.

Apropo de asta, probabil că știți deja de Bookster, prima bibliotecă pentru companii din România. Cumva cam același lucru ca bibliotecara.ro, doar că businessul înseamnă că se face contract de împrumut cu compania, care oferă angajaților săi cărțile de la Bookster. Din câte am înțeles, afacerea merge foarte bine și se dezvoltă frumos. Ba chiar a primit și premiul de popularitate în concursul Chivas The Venture, pentru companii cu impact social.

Această onlinealizare, ca să îi zic așa, a cărților de împrumut pune o presiune asupra bibliotecilor tradiționale. Care, în anumite cazuri, știu cum să răspundă. Adică să se transforme și să devină mai mult decât un loc cu cărțile în rafturi. Să devină un centru cultural al comunității. Cum mi se pare că încearcă să facă cei de la Biblioteca Metropolitană București. Ca exemplu pe care puteți să îl studiați, în prima sâmbătă din fiecare lună, simultan, 16 din cele 31 de filiale ale Bibliotecii Metropolitane București se transformă într-un loc de povestit povești. Prima ediție are loc pe 6 februarie, poate mergeți cu copiii :) Aveți aici cine și ce citește și unde.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Câți lei ați plăti pe lună unei biblioteci ca să vă aducă acasă cărțile împrumutate?”

  1. Foarte interesanta ideea, am vazut si situl, din pacate prea putine carti de psihologie si filosofie, as putea sa le dau eu cu imprumut mai degraba. Totusi, ideea de a primi acasa cartile alese este excelenta si ma bate gandul sa-mi fac un abonament….de elev pentru inceput. Multumesc pentru informatie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.