Au apărut versiuni realiste ale celebrei păpuși Barbie. Ce credeți?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

După ce ani de zile Barbie a fost fotomodel și le-a făcut pe multe fetițe de pe mapamond să își dorească un corp perfect, s-au lansat trei noi versiuni „realiste” de păpuși.

barbie-realistic-bodies-doll-real-women-6 barbie-realistic-bodies-doll-real-women-4

Desigur, multe fetițe vor fi în continuare afectate de restul informațiilor la care sunt expuse și care le afectează sentimenul propriei valori: modelele în carne și oase din reviste și de la televizor, edițiile originale Barbie, colegele de școală care se dau cu fond de ten de la 10 ani și altele asemenea, dar nah, e un progres Barbie aceasta normală.

Iată și părerea unei specialiste: Oana Stoianovici, coach și specialist în dezvoltare personală și feminitate:

“Societatea actuală a început să părăsească șabloanele în care a forțat femeia să intre, iar companiile încep să servească nevoia femeii de a fi reprezentată autentic. Trăim din ce în ce mai mult nevoia de fi recunoscuți și apreciați pentru unicitatea noastră. Frumusețea nu este un standard, ea se naște în ochii celui care o caută, mai degrabă decât o judecă”

În opinia specialistului, păpușa Barbie este, de fapt, un reper pentru multe fetițe în devenirea lor ca femei, ceea ce poate afecta stima lor de sine. De aceea, este important ca mesajul pe care îl oferim copiilor, în diverse contexte, să pună accent pe valoarea unicității care derivă din diversitate.

“Culoarea, forma și orice expresie derivată din acestea sunt acceptate ca noi standarde de frumos, așa cum sunt femeile în realitate. Ne întoarcem la normal și firesc. O femeie strălucește atunci când are grijă de ea și alocă timp pentru sufletul ei. Devine, astfel, mult mai liniștită și echilibrată, ceea ce se reflectă în relațiile mai armonioase cu cei din jur. Prin noua abordare, Barbie poate contribui la această mare revoluție care înseamnă ca noi, ca femei, să nu ne mai raportăm la standarde, ci să ne acceptăm și să avem o mai mare încredere în noi înșine, așa cum suntem”, declară specialistul.

Mno, nu mă pricep prea tare, dar Barbie Petite și Barbie Tall tot spre anorexie am impresia că o dau. Voi ce credeți?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)