La Timișoara se deschide expoziția „Our Body: Universul Interior”

„Our Body: Universul Interior”, via Universal Exhibition Group, se deschide la Timișoara în perioada 5 februarie-28 aprilie 2016 la Muzeul Banatului. V-ați prins, desigur, că este vorba despre o expoziție dedicată corpului uman, dar partea cea mai interesantă (după mine) nu e aceasta, ci că vizitatorii vor înțelege cum un corp sănătos este afectat de fumat, obiceiuri alimentare nesănătoase și un stil de viață haotic. Să o zic altfel? Expoziția prezintă cum ne autodistrugem atunci când nu ne pasă de sănătatea noastră, cum afectăm un corp frumos și sănătos atunci când suntem inconștienți, cum ne sporim în mod stupid șansele de a face boli grave. Cred că ați înțeles ideea.

Timișorenii vor descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale și secțiuni. Expoziția își continuă astfel turneul în România, după ce a petrecut 4 luni la Cluj-Napoca anul trecut, unde a înregistrat peste 29 000 de vizitatori.

Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ țesuturi, organe sau celule sănătoase și variantele lor afectate de boli, expoziția oferă audienței șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc).

P. S. „OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Muzeul Muzeul Banatului – Bastionul Maria Theresia, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 22.00. Un eveniment recomandat de Kiss Fm. Biletele vor putea fi achiziționate începând cu data de 5 februarie de la intrarea în expoziție sau în rețeaua Eventim. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

https://www.youtube.com/watch?v=_Hc2YusntbE&feature=youtu.be

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)