”Născuti eroi” sau înțelegerea modului în care ”ticăie” un erou

După ce a alergat un ultramaraton în Canionul Cuprului din Mexic, Christopher McDougall îşi găseşte următoarea aventură în munţii Cretei acolo unde, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, doi englezi şi o mână de cretani au făcut „nefăcutul”: au răpit un general german din mijlocul soldaţilor săi. Cum de au reuşit un artist lefter, un păstor cretan şi un poet playboy să pună la cale şi să execute o asemenea aventură remarcabilă?

Nascuti eroi_1McDougall străbate insula pentru a găsi răspunsurile, experimentând pe propria piele provocările fizice extreme la care erau nevoiţi să facă faţă luptătorii Rezistenţei şi aliaţii lor. În Creta, insula eroilor, McDougall descoperă instrumentele de lucru ale acestora – mişcarea naturală, anduranţa extremă şi nutriţia eficientă – şi faptul că secretele Greciei antice şi ale eroilor săi sunt încă vii şi pot fi învăţate de către eroii amatori de pretutindeni.

Născuti eroi este un studiu fascinant asupra ştiinţei şi artei eroului, care ne poartă de pe străzile Londrei până pe plajele Braziliei, din deşertul Arizonei până în Creta, locuri unde atleţi remarcabili ai zilelor noastre îşi însuşesc încă abilităţile lui Hercule şi Ulise.

Aşa cum Născuţi pentru a alerga a inspirat milioane de cititori să iasă la alergare desculţi în aer liber, Născuţi eroi îi va inspira să iasă din sala de fitness şi să intre în marea sală a naturii – să escaladeze, să înoate, să sară, să se târască şi să-şi găsească propriul drum către glorie.

Christopher McDougall este autorului bestsellerului internaţional Born to Run (Alfred A. Knopf, 2009) – tradus în limba română Născuţi pentru a alerga (Preda Publishing, 2012) – vândut în peste trei milioane de exemplare. A fost corespondent de război pentru Associated Press şi a scris despre războaiele din Rwanda şi Angola. A fost de trei ori finalist în competiţia National Magazine Award şi a scris pentru Esquire, The New York Times Magazine, Outside, Men’s Journal şi New York Magazine. Astăzi scrie (şi aleargă, înoată, se cațără și se târăște) printre fermele amish din Pennsylvania rurală, acolo unde locuiește.

Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului si aventurii. Editura propune publicului cărţi inspiraţionale, cu şi despre sportivi celebri, exploratori sau oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare. Secretele performanţelor sunt dezvăluite odată cu dimensiunea profund umană a personajelor: de la programele de antrenament şi nutriţie până la exerciţiile de voinţă, de la eşecurile, temerile şi obstacolele inevitabile la euforia victoriei. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

  • iRun: colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
  • iBike: colecţie dedicată ciclismului şi celebrilor rutieri ai lumii
  • iTri: colecţie dedicată triatlonului, de la cursele de distanţă olimpică la celebrul Ironman
  • iBall: colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
  • iClimb: colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
  • iLegend: colecţie dedicată legendelor sportului.
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)