Terminați cu prostiile! Nu românii sunt cei mai ospitalieri, ci italienii, dă-i pace

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă îl pui pe un român repede să spună principala caracteristică a poporului român, o bagă clar pe aia cu ”primitor”. Cu varianta ”ospitalier”, desigur. Bun, dacă îi lași timp după aia să îți explice de ce a zis așa, poate că o să încerce să zică, aproape mirat, că nu știe de ce a zis așa. Și că, dacă l-ai mai fi lăsat un pic, ar fi ales altă trăsătură. Dar aia i-a venit prima în cap, top of mind, ca să o dăm pe de astea. Rezultatul anilor de condiționare clișeistică, dacă vreți, pe care poporul român și-o servește sie însuși, o minciunică blajină, care a ajuns să fie asimilată de atât de multă lume, încât a ajuns șablon de exprimare și de simțire.

Pe undeva, clieșul ăsta se regăsește în realitate. Căci chiar avem stilul ăsta de a fi ospitalieri cu străinii, chiar dacă ei nu vor așa ceva. Duceți-vă în Maramureș sau în Bucovina și încercați să fentați băutul paharului de pălincă, să vedeți ce față face gazda :)) Chiar suntem primitori și ospitalieri, nu e rost de contestat masiv aici. Doar că nu suntem nici pe departe cei mai cei la acest capitol. Mergeți în Thailanda și o să vedeți voi acolo ospitalitate, care cred că e trecută în Constituția lor sau ceva, jur!

Dar nici măcar thailandezii nu au reușit să ridice pe cele mai înalte culmi ospitalitatea. Nimeni de pe această planetă nu au reușit să fie atât de primitori precum italienii. Care au atins recordul de ospitalitate intergalactică. Un record jenant, care face din nația care a moștenit măreția Imperiului Roman să pară o frecție la rece la ciclicitatea spengleriană a istoriei.

Să urmărim filmul de mai jos. Ca să vedeți în toată splendoarea sa pleașca diplomatico-ospitalieră.

Ați înțeles, da? Deci a venit președintele Iranului (dap, țara aia care flutură amenințarea nucleară și unde ești scurtat de cap din motive care la noi sunt ridicole, o țară în care democrația e numele unei hârtii igienice sau ceva) în vizită la Roma și autoritățile italiene (Cezar, tată, te învârți în mormânt ca morișca, așa-i?) au acoperit statuile nud (alea antice, nimic Playboy, of course) din Muzeul Capitolin, ca să nu tulbere naturelul simțitor al președintelui iranian.

Ia să vă văd, care ziceți că asta nu este cel mai detunător exemplu de ospitalitate galactică? Cum s-au făcut italienii preș în fața iranianului. Cum s-au căciulit ei ca să nu îi strâmbe febg shuiul oaspetelui, care venea cu niște contracte de vreo 17 miliarde de euro. Cum au reușit autoritățile italiene să devină niște curve de super-lux plătite cu banii ăștia.

Le urez mult succes italienilor să fie primiți la fel când o să se ducă în Iran. Dar să meargă cu o femeie ministru sau ceva. Care să aibă o fustă scurtă și un decolteu serios. Și să vadă cum tratează iranienii ospitalitatea. Și poate învață ceva și primul ministru italian. O lecție de aur, aș zice: dacă ești curvă, o sugi și pe gratis. Pentru că doar asta ești: doar o curvă.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Terminați cu prostiile! Nu românii sunt cei mai ospitalieri, ci italienii, dă-i pace”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)