Premieră mondială: patru românce au concurat la bob masculin

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Da, sunt vinovat că îmi plac sporturi grele și greu de înțeles ca bob, sanie sau skeleton. De aceea vă supun și pe voi supliciului de a citi încă un material tematic, pentru un sport care nu are nici un fel de infrastructură în România. Nu puteam trece însă peste un subiect ca acesta care va fi ”miezul” articolului de față.

bob4România a fost parte a unei premiere istorice mondiale. Un echipaj compus complet din fete, a concurat cot la cot cu băieții, la o competiție oficială de bob 4. În imaginea atașată (sursa foto: www.ibsf.org), cvartetul frumoaselor noastre este pe rândul de jos, alături de americance și canadience. Nu e glumă! La bob feminin suntem în apropierea unor nații precum America și Canada. Ce nu vă vine să credeți? E adevărat sută la sută, credeți-mă…

Cvartetul nostru a fost compus din Maria Adela Constantin, pilot, Andreea Grecu, Erika Halay și Olivia Vild, pe post de împingătoare.

Mai mult, satisfacția noastră crește dacă ne uităm și pe clasament. Tricolorele s-au situat pe locul 27 în ierarhia etapei de Cupa Europei de la Igls, din Austria, în fața Canadei, locul 28, sau a Americii, locul 29. Nu vă mirați, deoarece la Cupa Europei pot concura și nord-americanii, în afara clasamentului oficial.

Deci una peste alta, am bătut la bob 4 feminin Canada și SUA, ultimul echipaj condus de celebra campioană mondială Elana Meyers Taylor. E performanță sau nu?

Dacă intrăm un pic și în termeni tehnici, timpul pe manșa fetelor noastre, 53.82 secunde, este foarte bun comparativ cu al echipajului masculin al României, condus de George Crăciun, care, la aceeași coborâre, a fost pe locul 22, cu un cronometraj de 52.75 secunde.

Entuziasmul meu este și mai mare dacă vă mai spun că a doua zi, tot în Cupa Europei, am avut un echipaj mixt de bob 4. Dintre fete au rămas ”șoferul” Maria Adela Constantin și Andreea Grecu, lângă care au intrat în carlingă juniorii Mihai Tentea și George Nicolae. România s-a clasat pe locul 26, victoria asupra fetelor de peste Ocean nefiind, nici acum, o problemă.

Bobul este un sport foarte tehnic și complex, motiv pentru care vârsta rezervată tineretului merge, record pentru orice activitate competițională, până la 26 de ani. Știați?

Până acum, Federația Internațională a inclus în competiții doar concursuri de bob 2 feminin, tocmai pentru că materialul de concurs este foarte greu, incompatibil cu structura corpului femeiesc. Sau cel puțin așa arătau studiile științifice până acum.

Cert este că la Campionatele Mondiale de bob de la Innsbruck, din Austria, în luna februarie, înainte de finala de la bob 4 masculin, va avea loc o cursă demonstrativă de bob 4 feminin, la care România este principală favorită.

Alte lucruri interesante din perimetrul bob-sanie-skeleton:

  • site-ul oficial al forului internațional a redactat un material despre Ion Panțuru, marele nostru campion trecut în neființă, despre care am scris aici;
  • la Vatra Dornei a avut loc o etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pârtie naturală;
  • la Mamaia, în vară, vor avea loc Campionatele Mondiale de starturi, care până acum au fost doar la Monte Carlo;
  • antrenorul german Willy Schneider, născut la Mediaș, a cucerit titlurile olimpice ca antrenor al sportivilor canadieni, la Vancouver, respectiv ruși, la Soci;
  • la monobob suntem în pole-position pentru o medalie olimpică de tineret, în luna februarie;
  • în România nu există nicio pistă de bob, sanie sau skeleton, competițiiel naționale desfășurându-se prin Austria.

V-am convins că trebuie să facem ceva să ajutăm la mediatizare?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)