Ați auzit de MaskNetwork? Prima rețea socială descentralizată anonimă. Făcută de un român

Uite și de asta mă încăpățânez să stau abonat la siteuri de comunicate de presă. Pentru că, printre 92,47% de prostii și prostioare, mai vine câte una de asta, gen interviul cu Vlad Cristian, care zice că a creat MaskNetwork, prima rețea socială descentralizată anonimă.

Ce este MaskNetwork?

MaskNetwork este prima retea sociala descentralizata, fara o autoritate centrala sau server. Ca sa folosesti Twitter, trebuie sa mergi pe twitter.com sa creezi un cont iar din momentul acela contul tau este 100% sub controlul twitter. Il pot inchide oricand. Iti pot cenzura postarile daca incalca termenii si conditiile sau pot preda oricand autoritatilor datele tale cum ar fi adresa IP sau alte informatii. MaskNetwork nu exista pe un singur domeniu sau server. Poate utiliza mii de servere, numite noduri web, care impart acelasi continut. Din asta rezulta o serie de avantaje.

MaskNetwork are și un fel de bitcoin

La baza retelei sta MaskCoin (MSK), o moneda criptografica, asemanatoare Bitcoin. Pentru orice mesaj / tweet sau alt serviciu utilizatorul va plati o mica suma in MSK. Nu vor exista niciodata mai mult de 100 milioane MSK in circulatie. Initial doar o mica parte din aceasta cantitate va fi disponibila. Restul pana la 100 milioane vor fi distribuiti in ritmul de 1 milion monezi / an timp de multe zeci de ani. Vor fi distribuiti in doua moduri. In primul rand, cei care securizeaza reteaua (minerii) vor primii o parte dar alta pare va fi distribuita prin dobanda catre utilizatorii obisnuiti. Practic, orice detinator de MSK va primii in fiecare zi o dobanda, care o sa acada in timp. In primul an va fi in jur de 75% adica foarte mult. Dupa primii 2 ani va cobora insa la cca. 25% / an. Prin urmare, primii utilizatori vor avea cel mai mult de castigat.

Eu cam atât am spicuit (ca să folosesc acest splendid verb) din interviu. Restul citiți voi. Și înțelegeți ce vreți, desigur.

masknetwork

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)