Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Rugby Europe Championship: România nu mai joacă la București. Doar în Cluj-Napoca și Iași

Un ochi îmi plânge, altul îmi râde. Ăla care plânge o face pentru că eu, din București, nu am cum să văd nici un meci din Rugby Europe Championship, pentru că nici un meci nu se joacă aici. Ăla care îmi râde o face pentru că mă bucur că naționala ajunge din ce în ce mai mult prin țară, chiar mă bucur pentru asta. Mno, văd io cum le combin, să ajung măcar la un meci…

Data fiind vremea capricioasa din aceasta perioada, oficialii Federatiei Romane de Rugby au incercat sa preintampine orice problema privind desfasurarea partidelor pe care echipa nationala le va disputa in lunile februarie si martie. Astfel, partida de debut in Rugby Europe Championship 2016 va avea loc pe 6 februarie, la Cluj, pe “Cluj Arena”, de la ora 17:15, cu Portugalia.

Stejarii vor mai disputa doua meciuri pe teren propriu in acest sezon al competitiei, cel cu Rusia, de pe 27 februarie si cel cu Germania, de pe 12 martie, ambele partide urmand a se disputa la Iasi, pe Stadionul “Emil Alexandrescu”.

“Din cauza conditiilor meteo din Romania in aceasta perioada, cu temperaturi ce se pot apropia de zero grade, exista riscul ca terenul de joc de pe Stadionul National “Arcul de Triumf” sa inghete. De aceea a fost nevoie sa cautam alte solutii pentru a putea disputa in conditii cat mai bune aceste partide, si am avut de ales intre doua variante, Cluj si Iasi. Primul meci putem sa il disputam la Cluj, insa pentru cel cu Rusia, care fusese anuntat initial tot acolo, vom merge la Iasi, deoarece Stadionul “Cluj Arena” nu va fi disponibil la sfarsitul lunii februarie. Un alt motiv important pentru care a fost ales Iasi-ul este ca acesta este unul dintre cele mai puternice centre rugbistice, care alimenteaza constant nationala cu jucatori, mai ales pe pachetul de inaintare. In plus, exista posibilitatea ca echipa locala sa participe la sezonul 2016-2017 al SuperLigii. Speram fie alaturi de noi la aceste meciuri cat mai multi spectatori, pentru ca Stejarii au nevoie de sustinerea si suportul tuturor”, a declarat Florin Matei, secretarul general al FRR.

Ultimul meci de rugby care a avut loc la Iasi, a fost finala Cupei Romaniei, dintre Timisoara Saracens si CSA Steaua Bucuresti, pe 4 octombrie.

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2016:

6 februarie Romania – Portugalia (Cluj)

13 februarie Spania – Romania (Madrid)

27 februarie Romania – Rusia (Iasi)

12 martie Romania – Germania (Iasi)

19 martie Georgia – Romania (Tbilisi)

3 comentarii la “Rugby Europe Championship: România nu mai joacă la București. Doar în Cluj-Napoca și Iași

  1. Dragoș Reply

    Te-așteptăm la Iași. :)

    • Cristian China-Birta Reply

      Stai liniștit că deja am pus rotițele programului meu să se învârtă, ca să zic așa :)) Sper să reușesc să le împac pe toate și să ajung la Iași. Anunț din timp, oricum :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.