Educația virtuală evoluează rapid. Sunteți la curent cu acest lucru?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Măi, voi ați observat cât de mult au evoluat treburile în mediul online? Da, știu, subliniez evidentul acum, dar nu mă pot abține, mai ales că „pe vremea mea” nu erau lucrurile așa. Vă dați seama că glumesc, sper, dar dacă tot vorbim de evoluția în online, ia uitați-vă puțin la partea de învățare virtuală și la isprava celor de la Lenovo în această direcție:

În cadrul evenimentului 2016 Consumer Electronics Show (CES), Lenovo a anunțat lansarea AirClass – soluția pentru o experiență de învățare virtuală mai bună, dedicată activităților de instruire la nivelul companiilor și învățământului la distanță. Educația virtuală continuă să se dezvolte într-un ritm impresionant: numărul de studenți care participă la cursuri online sau mixte a crescut cu 80 de procente în ultimii cinci ani și 74% dintre companii utilizează mijloacele de învățare virtuală pentru instruirea angajaților lor.

AirClass a fost conceput în jurul unui tablou de comandă simplu de utilizat atât pentru formatori, cât și pentru studenți, prevăzut cu meniuri pentru partajarea de documente, fotografii, videoclipuri și live chat. Spre deosebire de soluțiile dedicate întâlnirilor virtuale, AirClass vă permite să derulați cursul sau sesiunea de instruire în întregime în ordinea în care a avut loc, iar funcția de analiză emoțională înregistrează implicarea studenților, captând și analizând înregistrări video realizate prin intermediul camerelor lor web.

Analiștii estimează că piața software pentru analiza emoțiilor va atinge 10 miliarde de dolari la nivel mondial în următorii cinci ani, iar AirClass se numără printre primele soluții care introduce această capabilitate în activitatea de învățare virtuală. Iată cum funcționează: participanții pot permite camerelor web ale laptopurilor să capteze imagini video în timpul cursurilor, care sunt apoi combinate cu date obținute de la alți participanți și analizate pentru a realiza un raport privind atenția și implicarea pe durata prezentării. AirClass furnizează această analiză formatorului prin funcția AirClass Replay. Apoi, acesta poate folosi această analiză pentru a-și ajusta stilul și conținutul prezentării pentru sesiunile următoare.

AirClass va fi comercializat pe bază de abonament, în funcție de numărul de formatori și numărul de clase.

AirClass, așadar? Foarte bine, dragilor. Foarte bine. :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)