25.04.2017

Diferența antreprenorială dintre Guvernul Australiei și al nostru: vreo 800 milioane USD

Păcătuiesc în rândurile de mai jos prin lipsa de documentare în ceea ce privește fondurile pe care Guvernul României le pune la dispoziția antreprenorilor. Doar că, dacă îmi permiteți, nu păcătuiesc foarte tare. Pentru că o știință minimă a găurii fără fund numită bugetul centralizat and shit al statului îmi spune că, pe undeva, cât dă statul român antreprenorilor noștri este cu mult sub ce dă statul australian atreprenorilor lor. Asta dacă punem în balanță doar proiectele alea pentru care trebuie să faci 89870657 de hârtii și pe care le primești după 78657 zile. Deci și pe această paralelă ne-o luăm la dorsal masiv, zic.

Dar, pentru că încă suntem în spiritul Sărbăutorilor, să zicem că la fondurile ”clasice” (cum ar veni) suntem bară în bară cu Australia. Dar le ce ne devastează decisiv statul cangurian este ideea asta: a anunțat că oferă un total de 799 dolari americani pentru niște antreprenori care vin cu o idee ”boom”. Să repetăm sumă, căci îmi pare că nu v-ați prins din prima: 799 milioane de dolari americani. Pentru antreprenorii cu idei beton.

În rest, ce să mai zic. Nimic. Mă fac pitic. Și zic: dic!

masina portbagaj fan

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

“Branding pentru branding”, mecanismul noului proiect ARTIVIST

Credeți că voi băgați bani în Facebook? Ce ziceți de 100 milioane USD într-un an?

2 comentarii

 1. marți, 29 decembrie 2015, 11:49

  […] Păcătuiesc în rândurile de mai jos prin lipsa de documentare în ceea ce privește fondurile pe care Guvernul României le pune la dispoziția antreprenorilor. Doar că, dacă îmi permiteți, nu păcătuiesc foarte tare. Pentru că o știință minimă a găurii fără fund numită bugetul centralizat and shit al statului îmi spune că, pe undeva, cât dă statul român antreprenorilor noștri este cu mult sub ce dă statul australian atreprenorilor lor. Asta dacă punem în balanță doar proiectele alea pentru care trebuie să faci 89870657 de hârtii și pe care le primești după 786… citeste mai mult […]

  Răspunde
 2. smaranda
  joi, 31 decembrie 2015, 11:38

  Atâta vreme cât România are oameni ca domniile voastre- și nu sunt puțini – există speranțe de bine. Sunt ca de obicei off topic, dar nu m-am știut ațâne. An nou fericit și plin de bucurii și succese.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *