„Gala Ariilor Protejate” sau de ce-am lipsit două zile de pe blog

Dragilor, nu știu dacă ați observat lipsa mea de pe blog săptămâna trecută (16-18 decembrie), dar trebuie să știți că a fost justificată pentru că am mers la Brașov la un eveniment organizat de ProPark, „Gala Ariilor Protejate”.

Chiar dacă nu am avut timp să vă mai împărtășesc informații în acele două zile, am aflat o grămadă de lucruri faine, pe care urmează să le citiți, dacă aveți vreme și curiozitate:

Evenimentul „Gala Ariilor Protejate” va uni de acum, în fiecare an, în decembrie, custozi de arii protejate, reprezentanți ai organizațiilor de mediu din țară și persoane publice interesante de acest domeniu. Scopul? Promovarea ariilor protejate din România și premierea proiectelor de mediu și organizațiilor din toată țara.

Iată câștigătorii de anul acesta:

1. Ariile Protejate în sprijinul comunităţilor – secţiune dedicată proiectelor de succes cu una sau mai multe comunități – Societatea de Geografie Cholnoky Jeno
2. Împreună pentru natură – secţiune dedicată parteneriatelor cu o alte arii protejate, cu activități cu rezultate concrete pentru arii protejate sau pentru factorii interesați – RNP Romsilva, Administrația Parcului Natural Comana RA
3. Natura are prioritate – secţiune dedicată echipelor care au stopat activități cu impact potențial asupra ariei protejate – Asociația Altitudine
4. Natura pentru toţi – secţiune dedicată filmelor de prezentare despre aria protejată, cu scopul de a informare, conștientizare, educare – Film de scurt – Parcul Natural Comana –Recreere şi relaxare; Film lung – Parcul Natural Bucegi

Revenind la scopul evenimentului de la Brașov, e musai să mai știți care e treaba cu ariile acestea protejate. În caz că petreceți foarte puțin timp în natură (ceea ce, dacă este adevărat, ar trebui să vă îngrijoreze), rețineți că o arie protejată nu e îngrădită, asemenea unei curți, ci reprezintă o zonă unde se încearcă păstrarea diversității naturale și biologice. Ca să fiu mai directă: pentru că o grămadă de specimene din rasa umană nu respectă natura, sunt foarte multe specii de animale și plante pe cale de dispariție sau păzite de oameni ca să nu fie și ele în pericol, iar cei care iubesc natura, au grijă de ele.

De asemenea, se încearcă promovarea acestor zone pentru că ele merită văzute de iubitorii de natură și nu numai. Una dintre ele este Podișul Hârtibaciului, unde s-au inaugurat anul acesta aproape 230 de kilometri de trasee pentru pasionații de pedale și pe care am putut și să-l văd, în scurta mea escapadă din București. În caz de vă încumetați să străbateți și voi traseul cândva, haideți să vă dau câteva detalii, de la fața locului:

Traseul începe din Sighișoara, undeva lângă niște curți poziționate la înălțime, pe dealuri, având drept paznci câini ciufuliți, murdari și gălăgioși, dar simpatici. Ca acesta. :))

IMG_1653
În timp ce urcați scările spre traseu, cu bicicletele pe umeri, e posibil ca 2-3 oameni de prin partea locului să se uite la voi curioși sau chiar să schimbe câteva cuvinte. Apoi, când Turnul cu Ceas din Cetatea Medievală nu se mai vede, începe felul acela de distracție pe care numai un pasionat al celor două roți îl poate înțelege: o potecă pietruită, care traversează păduri și sate, aer curat și liniștea aceea pe care n-ai s-o găsești nicicând într-un parc din oraș sau când te izolezi într-un bloc cu multe etaje.

Cam așa, dacă înțelegeți la ce mă refer:

Atât am avut de zis despre „Gala Ariilor Protejate” și a mea lipsă de pe blog (pe care sunt convinsă că o înțelegeți mai bine acum). :)) Vă invit doar să aruncați un ochi aici pentru mai multe detalii despre ProPark și Natura 2000 și să mai ieșiți din căși, în caz că nu o faceți deja.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “„Gala Ariilor Protejate” sau de ce-am lipsit două zile de pe blog”

  1. Pingback: Germanii pregătesc o autostradă de 100 de kilometri (doar) pentru bicicliști - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.