Am fost în fabrică să văd cum se face Tuborg Christmas Brew. Pe care l-am băut :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Înainte de toate, ia să urmăriți voi filmulețul de mai jos… :D

Posted by Cristian China Birta on Sunday, 20 December 2015

Când am văzut ce cravată high-tech mi-au trimis cei de la Tuborg Christmas Brew, m-am hlizit corespunzător și nu am rezistat tentației de a face filmarea cu pricina. Căci, mă înțelegeți, dorința de a ”pendula” acea cravată pe ritmurile nemuritoarei melodii :D

Și, după ce m-am dedat la degustarea unei sticle de Tuborg Christmas Brew, mi-a adus aminte că am uitat să vă raportez că, în urmă cu ceva vreme, am avut o ocazia (un prea-fericit concurs de împrejurări, cum mi se întâmplă uneori :D) să fac o vizită în fabrica Tuborg unde am văzut, evidamont, cum se face acest sortiment de Crăciun.

Ok, ați putea spune că nu e mare șmecherie să mergi într-o fabrică de bere și să vezi cum se face. Căci e tehnologie, masivă nu glumă. Dar v-ați înșela. Pentru că, bref, ideea cu mersul într-o fabrică de bere ca să vezi cum, la final, de pe linie iese această licoare minunată este echivalent cu a privi un pictor în timp ce lucrează la un tablou în loc să privește doar rezultatul final :D Adică, desigur, altă drojdie de bere :))

Trebuie să fii acolo, în fabrică, pentru a simți mirosul. Unul specific unei fabrici de bere, care te gâdilă corespunzător și care te cam face să poftești, recunosc… Chiar cred că dacă, prin absurb, nu aș mai putea să îmi folosesc simțul mirosului într-o astfel de vizită nu ar fi de nici o culoare la fel. Pentru că, așa cum se întâmplă în mai tot ce ține de bere, simțul mirosului este extrem de important. Faceți un test, dacă vreți: puneți-vă vată în nas înainte de a bea dintr-o halbă de bere. O să vedeți, experiența este nașpa :)

Dacă treci de aspectele tehnologice (deși, este greu, știu, cu atâtea ”fierătănii” în jur), ce mi se pare fascinant la o fabrică de bere este că, în esență, toată această tehnologie și toate acele proceduri complicate sunt puse în slujba (ca să folosesc un clișeu) unui produs foarte simplu: berea. Zic asta pentru că, în caz că nu știați, berea este un produs simplu. Dar extraordinar tocmai prin simplitatea sa.

Ce nu știe multă lume este că nu fabricarea berii în sine este complicată (cum ziceam, este simplu, ingredientele sunt puține și simple, oricine, la o adică, ar putea face bere), ci menținerea unei calități constate în toate sticlele de bere. Am zis-o mai pe românește, nu am dat-o în de astea mai de manual. Pentru că, pe scurt, una este să faci o șarjă mică (gen în beci) de 20 de litri de bere și alta este să faci o șarjă de 1 milion de litri de bere. Provocarea cea mai mare este ca berea din sticla numărul 1 să fie aproape (de ordinul 99.899 sau ceva) identică cu berea din sticla numărul 1 milion. Iar asta, stimabililor, este o adevărată știință. Căreia unii îi spun artă :)

Apropo de arta de a crea o bere, ar trebui să știți, zic, despre faptul că Tuborg Christmas Brew a fost inventată acum aproape patru decenii, de către maestrul berar Per Krieger Lassen, prin amestecarea a trei tipuri de beri diferite. Tocmai acest amestec îi dă senzația aia de lemn dulce.

Pe sistemul #casastiti, imaginea albastră și elementele de design cu fulgi mari și camionul, ce apar pe eticheta sticlelor și pe doza au fost folosite prima dată ca felicitare de Crăciun, în Danemarca. Desenată de Peter Wibroe, în urmă cu aproape 35 de ani, imaginea de pe micuța carte poștală a fost folosită pentru a decora camioanele care livrau berea Tuborg Christmas Brew în prima vineri a lunii noiembrie.

Acestea fiind spuse, nu îmi rămâne decât să vă urez un corespunzător ”Sărbăutori Fericite!” :) Și să vă las cu niște poze făcute de je, cu mâinile tremurând a poftă, în fabrica Tuborg :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Am fost în fabrică să văd cum se face Tuborg Christmas Brew. Pe care l-am băut :D”

  1. Frumos asa. Cum putem si noi muritorii de rand, sa ajungem la fabrica. Stiu ca au fabrica la iesirea din Bucuresti, pe langa fabrica de ciocolata. Un pacat langa altul, ca sa ma exprim mai clar. Mergem la poarta, si strigam: Primiti cu colinda.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)