„Hour of Code” demonstrează că programarea nu e complicată

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Limbajul de programare mi s-a părut mereu inaccesibil. Nu că aș fi încercat vreodată să-l descifrez, l-am etichetat direct ca fiind greu. :)) Dacă aș aflat pe atunci de „Hour of Code”, probabil că aș fi renunțat la această idee preconcepută. Pentru că „Hour of Code” este un eveniment care demonstrează că limbajul de programare poate fi accesibil oricui. Chiar și mie. :))

În România, evenimentul a ajuns deja la a doua ediție, iar cea de anul acesta a fost lansată la Palatul Cotroceni, avându-l ca gazdă pe Președintele Klaus Iohannis, care a făcut primii pași în programare alături de elevi. Ia aruncați un ochi:

Cât despre alte detalii legate de „Hour of Code”, vedeți că timp de 7 zile, între 7 și 13 decembrie, în toată țara se vor susține Ore de Programare cu ajutorul tutorialelor online puse la dispoziție gratuit pe website-ul ro.code.org.

Traduse în peste 40 de limbi, acestea pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor – sau individual și pot fi lucrate atât pe computer, tabletă sau telefon, cât și ofline, în cadrul unor activități de grup.

Daca anul trecut cei peste 400.000 de români care au parcurs o Oră de Programare au clasat România pe locul 10 din 185 de țări participante, în 2015, cu peste 1.000 de evenimente programate până în prezent, organizatorii estimează un număr de 600.000 participanți la Hour of Code în săptămâna 7-13 decembrie.

Coordonat de asociația ADFABER, Hour of Code România este susținut de Președintele Klaus Iohannis, precum și de companii reprezentative pentru industria IT din România și din lume – Bitdefender, Google, Intel, IBM, Gameloft, UPC, Cisco. Acestora li s-au alăturat unele dintre cele mai sonore nume din showbiz-ul românesc – Smiley, Alexandra Ungureanu, Florin Grozea și Virgil Ianțu sunt ambasadorii Hour of Code 2015.

Foarte fain, dați de veste în toată țara! :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “„Hour of Code” demonstrează că programarea nu e complicată”

  1. Pingback: Peste 400 de liceeni din România au participat la seminariile din cadrul Hour of Code - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)