Cum să (nu) uităm o tragedie

A trecut o lună și ceva de la incendiul care a scos o Românie întreagă în stradă. Să ne fie rușine că am avut nevoie de o asemenea nenorocire să ne mobilizăm. Părea atunci că revolta va dura la nesfârșit. Am simțit-o când am strigat alături de toată țara „Demisia!” și „Jos Guvernul!”, în săptămâna aceea plină de confuzie, durere și furie.

Ce s-a schimbat? Guvernul ăla pe care-l visam jos, care acum e cu un sfert de procent mai puțin corupt. Conștiința unora dintre români, care au continuat lupta și după proteste, în felul lor: prin organizații, concerte stradale, anchete, înființarea unor ONG-uri și partide, organizarea de concerte caritabile, conștientizarea că ne ia naiba în caz de cutremur și numeroase evenimente „în sprijinul victimelor din Colectiv”.

Am aflat că cei de la Agerpress fac demersuri pentru un Memorial Colectiv. Foarte bine. Vreau să cred că această tragedie nu se va uita niciodată. Vreau să cred că furia și revolta colectivă și dorința de a schimba lucrurile nu au fost o nebunie de moment.  Nu a fost doar atât, nu e așa?

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se alătură şi susţine demersurile pentru ca MemorialulColectiv să devină realitate, deschizând o secţiune specială în site-ul public agerpres.ro, unde se vor aduna opiniile tuturor celor care vor să aibă un cuvânt de spus în acest caz.

Plecând de la cuvintele Oanei, sora uneia dintre victimele din clubul Colectiv, “Mi-aş dori ca acel club al groazei, al durerii şi al disperării SĂ DEVINĂ UN MEMORIAL”, timp de trei luni, în perioada 30 noiembrie 2015 – 29 februarie 2016, vom lansa un set de întrebări publicului nostru şi în special celor dintre dumneavoastră care fie sunt implicaţi în mod direct, fie doresc să schimbe ceva în urma accidentului din clubul Colectiv, urmărind ca astfel să facem publice vocile care vor putea transforma acest proiect în realitate.

Fotografia îi aparține lui George Roșu.
Fotografia îi aparține lui George Roșu.
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)