5 motive care îi pun pe fugă pe angajații dintr-o companie

Fenomenul se mai numește „migrația creierelor”, dar am putea să îl numim „de ce își ia angajatul tălpășița din companie”, pentru a fi expliciți. :D

Iaca motive aici, conform Smartree, unul dintre liderii din România de pe piața de externalizare a serviciilor de salarizare și administrare de personal:

1.Salariul

În România, salariul încă se află pe primul loc în topul motivelor pentru care angajații aleg să plece dintr-o companie, astfel că, indiferent de domeniu, cei mai mulți specialiști care își dau demisia consideră că remunerația lor nu reflectă volumul de muncă, experiența sau poziția ocupată în cadrul companiei respective.

2. Relația cu șeful

Practic, relația cu superiorul ajunge deseori la un nivel de nemulțumire care îi împiedică pe foarte mulți angajați să lucreze în continuare. Supraaglomerarea cu task-uri zilnice, pretenții nerealiste, lipsa feedback-ului în timp util – toate țin de relația angajaților cu șeful direct, care, potrivit statisticilor Smartree, nu este una ideală în România.

3. Distanța față de locul de muncă

„Distanța până la birou a început să conteze foarte mult în România, pe măsură ce noile generații pun accent tot mai mult pe echilibrul dintre viața profesională și viața personală. Astfel, atunci când companiile își mută sediile sau atunci când angajații se mută cu locuința într-o zonă mai îndepărtată de 45 de minute de birou, foarte mulți consideră că timpul pierdut pe drum nu merită”, declară  Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree.

4. Mediul organizațional și (5) lipsa perspectivelor de dezvoltare

Cei care vor să facă performanță se simt adesea îngrădiți de politicile organizaționale ale firmei și de un orizont limitat de dezvoltare.

Tristă-i situația. Tristă rău. Uite-așa ne fug oamenii de valoare din România, așa ajungem să avem în funcții-cheie persoane complet nepregătite și tot așa plătesc cei care au vina cea mai mică în această poveste. Dar aceasta-i deja altă discuție, nu-i așa?

Revenind, voi ați putea adăuga motive la lista de mai sus? Promit să nu le zic nimănui. :D

2 comentarii la “5 motive care îi pun pe fugă pe angajații dintr-o companie

  1. Cristi Petre Reply

    foarte misto ideea asta de externalizare, ar fi mai echilibrata balanta

  2. Bogdan Reply

    Iaca motiv – patronul te cauta si in f… :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=cuW34JcAmZU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.