Ce oportunități aduce pentru agenți și agenții imobiliare intrarea ERA în România

Unul din lucrurile care mi se pare fascinant (dap, nu este deloc exagerat cuvântul) în meseria mea de blogger este că ajung în situații unde învăț lucruri noi, de care altfel nu prea cred că m-aș fi lovit. Și mi se întâmplă asta și acum, după 8 ani de când prestez cu deosebit angajament pe tarlaua 2.0. Pentru cei care cred că nu e mare lucru să înveți ceva nou tot timpul, am un mesaj: să nu mai credeți asta :))

Ca să vă dau un exemplu concret, când am fost la evenimentul de lansare ERA Imobiliare în România, am învățat că există (mă rog, cei de la ERA funcționează așa) trei criterii după care te poți uita, în mare, la o piață imobiliară dintr-o anumită țară (cu aplicabilitate și pe anumite regiuni sau orașe sau chiar cartiere, desigur): 1. numărul de tranzacții într-o unitate de timp 2. prețul mediu per tranzacție 3. perioada de timp în care o proprietate stă pe piață până să fie vândută.

Cumva, după ce am flat toate acestea, mi s-a făcut puțintică lumină în ceea ce privește zona imobiliară. Nu că sunt nuș ce jucător activ pe partea asta (deși, dacă tot veni vorba, eu chiar am fost norocos pe partea de tranzacții imobiliare; dar a fost doar noroc, nu știință…), dar faptul că sunt mai informat și că, la o adică, pot povesti la o bere fără să mă fac de telecomandă :)) este pentru mine numai bun de menționat, ca să zic așa.

ERACumva altfel pui în context prețul mediu de 59.000 de Euro cu care s-a vândut un imobil în București în decursul ultimului an. Așa, ca să vă faceți o idee, cam astea au fost prețurile prin alte țări unde ERA este prezentă: Austria – 292.000 euro, Belgia – 130.000 euro, Bulgaria – 49.800 euro, Cehia – 133.000 euro, Franța – 375.000 euro, Germania – 214.000 euro, Olanda – 236.900 euro, Portugalia – 125.000 euro, Elveția – 1.604.800 euro (dap, prima dată am crezut că nu văd bine :D), Turcia – 113.000 euro (interesant la Turcia – apropo de lucruri pe care le înveți – este că legislația a fost schimbată recent în sensul că abia de cam 1 an se contabilizează și tranzacțiile între membri familiei, neînregistrate ca atare până acum; și încă ceva: jumătate din populația Turciei are vârsta de până în 25 de ani…).

Cu ce oportunități vine ERA Imobiliare pentru cei care activează în această branșă? Vi le dau puncte mai jos, ca să fie mai clar.

  • în următorii 5-10 ani, ERA Imobiliare își propune să ajungă în România la o rețea de peste 100 de agenți și agenții imobiliare.
  • sistemul de business ERA Imobiliare este franchisarea (intrați cu încredere pe link, acolo găsiți toate informațiile). În acest sens se caută agenții consacrate sau start-upuri care să se afilieze la sistemul lor.
  • în momentul în care un broker sau o agenţie se afiliază sistemului de francizare ERA, i se pun la dispoziţie o serie de instrumente şi un set de cunoştinţe care îl ajute să aibă succes pe piaţa imobiliară.
  • agenții și/sau agențiile nu îşi pierd autonomia, fiecare franciză fiind deţinută independent. Din punct de vedere al relației financiare (ca să îi zic așa), ERA acordă o licenţă brokerului sau agenţiei pentru a-şi desfăşura activitatea sub numele său şi pentru a urma modelul unic de afaceri ERA, în schimbul unei taxe lunare de licențiere.
  • printre produsele şi serviciile ERA® Real Estate care vor ajuta agenţiile să se diferenţieze clar pe piaţă se numără: sistemul de internet ERA, CRM ERA, sistemul de recomandări ERA, programul de training-uri ERA, sistemul de recomandări ERA. Experienţa şi cunoştinţele ERA® Real Estate legate de proprietăţile rezidenţiale salvează timp şi resurse financiare importante.
  • activitatea ERA România se va concentra în primă fază în capitală, deoarece Bucurestiul este piaţa imobiliară cea mai importantă din Romania în care se desfăşoară peste 30% din activitatea rezidențială. Apropo de București: oscilaţiile de preţ de la valoarea medie de 2300 €/m2 din perioada de vârf (2008) la valoarea medie de 1000 €/m2 de astăzi, sunt una dintre particularităţile pieţei rezidenţiale din Bucureşti.  Tot ca o particularitate, în prima jumătate a anului 2015 preţurile caselor din centrul oraşului au crescut modest, cu un procent mediu anual de 3%, în timp ce preţurile din zonele periferice ramân sub presiune (-4,0%).

Ca să înțelegeți mai bine oferta ERA de mai sus, trebuie să știți umătoarele:

ERA este un principal francizor global de brokeraj imobiliar rezidenţial. Toate sediile ERA sunt deţinute şi exploatate independent. Timp de peste 40 ani, ERA a stabilit noi standarde în serviciile pentru clienţi, tehnologie şi instruire pentru industria imobiliară. Viziunea ERA este aceea de a oferi o soluţie totală pentru persoanele cu gândire în perspectivă, care doresc să construiască o afacere de calitate şi profitabilă în domeniul imobiliar.

ERA a fost înființată în SUA în anul 1971 şi are o experienţă de peste 40 de ani în  domeniul imobiliarelor. În Europa, ERA a creat o serie de start-up-uri de success în 14 pieţe europene în ultimii 20 de ani şi astăzi are peste 1100 de birouri şi peste 6000 de membri în Europa.

Mai trebuie spus că operaţiunile în România vor fi coordonate de Valentin Krastev, un profesionist in domeniul dezvoltării sistemului de francizări şi vânzări imobiliare, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. Valentin Krastev a deţinut funcţia de director de marketing al Asociației Bulgare de Franciză, este un fondator al Federaţiei de Franciză a Ţărilor de la Marea Neagră şi lucrează îndeaproape cu Asociaţia Română de Franciză şi Asociaţia Turcă de Franciză (UFRAD).

Când ne-am întâlnit, Valentin ne-a promis că în cel mai scurt timp o să învețe limba română :)) Până atunci, dacă vreți să vă dau mailul lui (serios, dacă vreți dați-mi un mail pe cristi.china at gmail.com și vă pun în legătură cu Valentin), să știți că o să gavariți în engleză cu el :D

Foto: victorkapra.ro
Foto: victorkapra.ro

Acestea fiind spuse, vă mai dau o dată siteul la care, dacă sunteți interesați de parteneriatul pe care ERA Imobiliare îl oferă, să intrați, să vă documentați și, dacă aveți întrebări, să cereți să vi se facă lumină, cum ar veni :)

Și mult succes vă doresc în tot ce veți face împreună!

ERA

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Ce oportunități aduce pentru agenți și agenții imobiliare intrarea ERA în România”

  1. e interesant ca proprietatile din romania nu sunt cu mult mai scumpe fata de bulgaria. eu mereu am considerat ca preturile actuale inca sunt umflate. dar daca in bulgaria e 50 k, trebuie sa imi reconsider parerea.

    diferenta dintre belgia si franta e interesanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.