“Dincolo de rivalităţi, simţim ‪#‎Colectiv” la meciul Steaua CSM EximBank – Buducnost

Echipa de baschet Steaua CSM EximBank, singura reprezentantă a României în Eurocup, a doua competiție inter-cluburi din Europa, evoluează miercuri, 11 noiembrie, împotriva lui Buducnost VOLI Podgorica, campioana Muntenegrului. Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din București și contează pentru etapa a V-a a competiției.

O victorie și trei înfrângeri are Steaua CSM EximBank în grupa D din Eurocup, raport care o poziționează pe ultimul loc (6) în clasament. De cealaltă parte, Buducnost a bifat două victorii și două înfrângeri și ocupă locul 4, ultimul care permite accederea în faza următoare a competiției. Aris, Trabzonspor și Unics se situează pe primele 3 locuri din grupă, iar Banvit Bandirma se află pe poziția a 5-a.

Primul meci oficial dintre Steaua și Buducnost

Steaua și Buducnost se întâlnesc pentru prima oară într-o partidă oficială, iar ambele au făcut meciuri bune în etapa trecută din Eurocup. Steaua a pierdut pe terenul lui Aris Salonic, 66-70, după ce a revenit de la o diferență de 17 puncte, iar de cealaltă parte, Buducnost a învins-o acasă pe Unics Kazan, considerată principala favorită a grupei, scor  73-63.

Steaua CSM EximBank are o victorie cu Trabzonspor și o înfrângere cu Banvit în meciurile de pe teren propriu, în timp ce Buducnost a fost învinsă în ambele deplasări, la Aris și la Trabzonspor. În Polivalentă, Steaua a înscris în medie pe meci 70 de puncte și a primit 74,5 puncte, iar mediile lui Buducnost în deplasare sunt de 64 puncte înscrise, respectiv 75 de puncte primite.

Gerald Lee își întâlnește fosta echipă

Sezonul 2015-2016 marchează revenirea Stelei, de 21 de ori campioană a României, în competiţiile europene, după participarea în Eurochallenge din stagiunea 2010-2011. Atunci, Steaua o învingea pe BC Kiev în calificări (156-125 la total) şi câştiga toate cele trei meciuri jucate acasă în grupa F, cu Lokomotiv-Kuban Krasnodar, Antwerp Giants şi Dinamo Moscova. Steaua a pierdut toate cele trei jocuri din deplasare.

Ultimul meci oficial jucat de Steaua CSM EximBank înainte de partida cu Buducnost a fost duelul cu Dinamo, adjudecat de roș-albaștrii în sala din Ștefan cel Mare cu 76-60. În  campionat, Steaua are 4 victorii și 1 înfrângere.

Unul dintre cei mai buni marcatori ai Stelei din partida cu Dinamo a fost Gerald Lee, cu 14 puncte înscrise. Pivotul finlandez a jucat pentru Buducnost Podgorica în sezonul 2012-2013, când a ajuns cu echipa muntenegreană până în sferturile de finală ale Eurocup. În meciul cu Aris, din precedenta etapă de Eurocup, Gerald Lee a marcat alte 14 puncte pentru Steaua.

Buducnost, o prezență constantă în Eurocup

Din 2007 și până în prezent, Buducnost Podgorica a cucerit de fiecare dată titlul de campioană a Muntenegrului, iar în ultimele 4 sezoane, a ajuns de 2 ori în sferturile de finală din Eurocup. Muntenegrenii vin la București după o înfrângere la Partizan Belgrad, 77-86, în Liga Adriatică, unde au un record de 7-2.

Tadija Dragicevic este cel mai bun marcator al lui Buducnost în Eurocup în primele 4 etape. Sârbul se află la al 10-lea sezon în această competiție și a strâns medii de 16,8 puncte și 5,25 recuperări pe meci în actuala stagiune. În meciurile din deplasare, Dragicevic a marcat 16 puncte la Salonic și 18 la Trabzon.

Dincolo de rivalităţi, simţim #Colectiv

În memoria victimelor din clubul Colectiv, partida dintre Steaua şi Buducnost va începe cu un moment de reculegere, iar jucătorii roş-albaştrii vor purta la încălzire şi la prezentare tricouri create special, inscripţionate cu mesajul “Dincolo de rivalităţi, simţim ‪#‎Colectiv”. Aceleaşi tricouri au fost purtate şi la meciul cu Dinamo.

November 8, 2015: Denis Ikovlev #33 of Steaua CSM EximBank Bucharest  during the LNBM - National Male Basketball League Romania game between  CS Dinamo Bucharest (ROU) vs Steaua CSM EximBank Bucharest (ROU) at Polyvalent Hall "Dinamo" in Bucharest, Romania ROU. Catalin Soare/www.sportaction.ro, picturedesk@sportaction.ro, +40747114479

November 8, 2015: Denis Ikovlev #33 of Steaua CSM EximBank Bucharest during the LNBM – National Male Basketball League Romania game between CS Dinamo Bucharest (ROU) vs Steaua CSM EximBank Bucharest (ROU) at Polyvalent Hall „Dinamo” in Bucharest, Romania ROU. Catalin Soare/www.sportaction.ro, picturedesk@sportaction.ro, +40747114479

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: