Regizorul Luk Perceval vine la FNT

Razboiul e un soi de febra. Nimeni nu si-l doreste, dar deodata e acolo. Noi nu l-am vrut, ceilalti spun ca nici ei – si cu toate astea jumatate din glob e implicata in razboi.” (Erich Maria Remarque, Nimic nou pe frontul de vest)

Despre această „febră” este și spectacolul „FRONT” care se joacă astăzi, 27 octombrie la Festivalul Național de Teatru, începand cu orele 20.00, la Sala Studio a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti:

Plecand de la personajele lui Remarque din romanul citat, de la cele ale ale lui Henri Barbusse din Focul si de la alte diferite scrieri literare si istorice, FRONT isi plaseaza actiunea in Belgia, in perioada 1914 – 1918. In transee opuse, francezi, englezi, belgieni si nemti stau la o distanta de 100 de metri unii fata de altii, se impusca, se ingroapa, sunt inconjurati de sobolani, paduchi, mizerie si foamete. Un spectacol creat in patru limbi diferite, care expune punctul de vedere al soldatilor din linia intai a frontului. Dupa 100 de ani de la incetarea focului, regizorul flamand isi transpune cei 11 actori, precum si pe spectatorii ramasi fara suflare in universul apocaliptic al Primului Razboi Mondial.

De asemenea, Luk Perceval, regizorul piesei FRONT, în calitate de invitat special al Festivalului Național de Teatru, va avea o intalnire cu zece tineri actori romani – in cadrul atelierului de creatie sustinut de artist, intitulat „Peace for the monkey mind” / „O minte linistita, perfect concentrata”, in care experimentatul regizor va incerca sa impartaseasca propriile solutii, rezultate dintr-o intensa experienta artistica, pentru o imbinare armonioasa intre tehnici de yoga si lucrul cu actorii pe texte de William Shakespeare si Jon Fosse. Actorii ce se vor bucura de aceasta intalnire speciala sunt: Mihai Bisericanu, Lia Bugnar, Antoaneta Cojocaru, Alexandra Fasola, Radu Iacoban, Conrad Mericoffer, Crina Muresan, Gabriel Raduta, Mihai Smarandache, Alin State.

P. S. Atelierul condus de Luk Perceval se va desfasura intre 27-30 octombrie, la Sala Arcelor, Centrul Cultural ARCUB, Gabroveni, in cadrul Festivalului National de Teatru.

unnamed (13)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.