Știți că, dacă le înjurați pe gimnaste, vă înjurați pe voi, da?

Am câștigat medalia de aur!”, strigați toți în cor, cu pumnul lovind a mândrie toracele unde, nu-i așa, aveți o inimă verde, pur rrromânească. Pentru că, desigur, atunci când ai noștri câștigă, câștigați voi, firește. Pentru că, firește, atunci când ai noștri câștigă, și voi v-ați adus cotribuția (din fotoliu, din capătul deschis al sticlei de bere sau de nicăieri) la această victorie, desigur. Pentru că la victorie zicem ”noi”, nu ”ele”, nu ”ei”.

Ce vaci și astea, cum au ratat calificarea”, strigați toți în cor, cu mâna făcută fleașcă a lehamite, fără să mai loviți a mândrie toracele unde, nu-i așa, aveți o inimă verde, pur rrromânească. Pentru că, desigur, atunci când gimnastele noastre nu câștigă, voi nu mai aveți treabă cu ele, nu mai sunt ale voastre, firește. Pentru că, firește, atunci când gimnastele noastre șochează prin neperformanță (așa cum nu ne-au șocat de nici voi nu mai știți când), le trimiteți la plimbare pentru că, desigur, voi nu vreți să faceți parte din echipa necâștigătoare. Pentru că la înfrângere zicem ”ele”, nu ”noi”. 

Numai că, vedeți voi, atunci când v-ați simțit mândri pentru prima dată de ele, ați devenit parte din ceea ce îmi veți permite să spun că se numește ECHIPA ROMÂNIA. Așa că, de fiecare dată când înjurați un sportiv român că nu v-a oferit satisfacția unei victorii, vă înjurați de fapt pe voi. Și nu faceți altceva decât să vă arătați nedemni de a face parte din această echipă mare și frumoasă, a românilor pentru care România nu este ceva de conjuctură, de rezultat, ci patria în care trăiesc și de care sunt mândri nu doar la victorie, ci mai ales la înfrângere.

Atunci când un sportiv român câștigă, o face și pentru noi, ceilalți. Dar și când pierde o face și pentru noi, ceilalți. Caracterul adevărat presupune să ne asumăm și înfrângerea, nu doar victoria. Pentru că, altfel, am făcut doar o figură frumoasă în competiția pe mentalitate. Deși, firește, ne-am dorit mult victoria și am dat aproape 110%.

larisa-900x600

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Știți că, dacă le înjurați pe gimnaste, vă înjurați pe voi, da?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.