Trei lucruri pe care le apreciez la un hipermarket

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

A spune că nu fac de nici o culoare parte din categoria de oameni cărora să le placă shoppingul ar fi, cum zice englezul, un understatement :)) Doar că, vedeți voi, când ai familionul minunat pe care îl am eu (adică trei prunci magnifici și o doamnă a sufletului meu superbă), nu prea comentezi când zice doamna ”ia de aici lista de cumpărături și bagă mare!” :D Așa că mă urc în mașină, demarez, navighez prin traficul de București ca un pinguin printre iceberguri, ajung la hipermarket și mă pun pe treabă. Doar că din acest moment îmi activez funcția de cumpărător informat și cu pedala călcată la maximum, ca să zic așa, drept pentru care sunt absolut uluitor la capitolul viteză de cumpărare. Care ați fost cu mine la cumpărături știți ce zic. Ceilalți ori mă credeți pe cuvânt ori vă uitați la ce vă raportez mai jos :D

Aseară am fost la Auchan Vitan. Cu lista de cumpărături conturată organizat de către domna mea și cu gândul să ajung cât mai repede înapoi acasă la pitici. Așa că am intrat în modul chinezu, ca să zic așa, și am reușit un fenomenal timp de 21 de minute, în care am cumpărat tot ce era pe listă.

De ce vă spun despre chestiunea cu timpul? Pentru că am fost provocat de musiu Zmenta (vă dau mai jos filmul pe care l-a făcut acest simpatic dilimandros când a fost la cumpărături în Auchan Baia Mare :D) să scot un timp mai bun decât el, într-un buget de 100 de lei. Ca parte a campaniei #21zileAuchan, la care m-am alăturat cu deosebit simț de răspundere.

Cum am scos un timp așa de bun? Simplu ca bună ziua: am experiență. Dar o experiență în care mi-am exersat cunoștințele dobândite în jdemii de sesiuni de cumpărare, cu lista în față și activându-mi, ca să zic așa, concluziile pe care vi le dau mai jos și pe care le-am centralizat în titlu, adică trei lucruri pe care le apreciez la un hipermarket.

Organizarea. Mie mi se pare extrem de simplu să intru în orice hipermarket Auchan și să mă duc țintă (ață-n vinclu mai este o expresie) la raionul și chiar la standul unde se află produsele de pe lista mea. Pentru că – simplu spus – știi că se află acolo, te-ai obișnuit (repede, maximum de trei ori trebuie să faci asta) că le găsești fix unde te aștepți. Iar asta pe mine mă coafează decisiv.

Diversitatea. În majoritatea cazurilor, pe lista mea se află de-ale mâncării, ca să o zic generic. Mă rog, există și o listă suplimentară, dar permanentă, nescrisă, dar perpetuă în ceea ce mă privește: berea :)) Apropo de asta, la Auchan găsiți (cum am zis ieri pe facebook, când am zis că sunt în ”județul berii” :D) cam cea mai mare diversitate de bere, mai ales dacă vorbim despre bere de import. Raionul meu favorit, desigur :)) Focusul meu este pe mâncare, deci, dar mi se întâmplă să am pe lista rechizite, articole de bucătărie sau de menaj, ba chiar chestii de îmbrăcăminte sau (exemplu clar de ieri) un fier de călcat (ăsta a fost extra bugetul provocator al lui Zmenta). Adică, bref, ai de unde alege și le rezolvi pe toate dintr-un singur drum și cu ajutorul punctului 1 de mai sus.

Prețurile. Cumva ni se pare firesc să mergem la un hipermarket precum Auchan pentru că prețurile sunt bune. Iar, când mai prinzi și o perioadă de reduceri precum #21zileAuchan (până pe 27 octombrie aveți prețuri ”bombă” la anumite produse și chiar niște produse aduse special cu această ocazie), chestiunea devine și mai interesantă pentru buzunarul propriu și personal. Și, cum este cazul meu, când lista este lungă, niște prețuri bune este music to my bank acount, dacă înțelegeți (și știu că o faceți) ce vreau să zic :D

Aș mai putea adăuga la punctele de mai sus (dar doar așa facultativ, cum ar veni, ca bonus) și parcarea. Dap, parcarea. Pentru că gândul că ai loc de parcare fără probleme este dătător de optimism, ca să zic așa :)) În plus, faptul că dai peste, cum am pățit eu aseară, un Târg al Producătorilor Români (până pe 27 octombrie ține), cu produse tradiționale și de artizanat, este un fel de bonus, dacă vreți, la ce ziceam la punctul cu diversitatea. Tot la capitolul ăsta, vă anunț că urmează peste câteva zile în hipermarketurile Auchan un târg de vinuri.

Oricum, recomandarea mea este să stați cu ochii pe pagina de facebook Auchan, pentru că acolo o să vedeți informații despre oferte, evenimente dar și despre alte chestiuni care s-ar putea să vă intereseze, de genul simpaticei aplicații ”Zboară printre ofertele Auchan”, concepută ca un joculeț chiar interesant :)

Bun, acestea fiind spuse, vă las cu niște fotografii de la locul faptei, cum ar veni. Și cu promisul film cu dilimantrosul zimpatic Zmenta :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)