Google finanțează inovația în jurnalism prin Digital News Initiative. Doritori?

Ziua începe cu o veste bună:

În luna aprilie, Google a lansat Digital News Initiative, un parteneriat cu 11 organizaţii de presă din Europa, pentru a sprijini jurnalismul de calitate prin tehnologie şi inovaţie. Inițiativa este deschisă pentru oricine din industria europeană de știri digitale, indiferent că este la început de drum sau consacrat. Până în prezent, mai mult de 120 de organizații media s-au înscris să participe.

În fiecare an, vor fi organizate cel puţin două sesiuni de înscrieri. Prima sesiune se încheie la data de 4 decembrie, iar următoarea va debuta în primăvara anului 2016, detaliile urmând a fi publicate pe pagina de internet a Digital News Initiative.

Recent, s-a început primirea de proiecte pentru DNI Innovation Fund:

Fondul şi-a stabilit o misiune ambițioasă: să ducă la noi idei, care pot veni din orice parte a industriei media, să ofere organizaţiilor de ştiri – de toate dimensiunile – cadrul necesar pentru noi abordări. Am alocat 150 de milioane de euro, fondurile urmând a fi oferite într-o perioadă de 3 ani, sub forma unor finanțări fără obligaţii suplimentare.

În fiecare an, vor fi organizate cel puţin două sesiuni de înscrieri. Prima sesiune începe astăzi şi se încheie la data de 4 decembrie. Următoarea va debuta în primăvara anului 2016, detaliile urmând a fi publicate pe pagina de internet a Digital News Initiative.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Google finanțează inovația în jurnalism prin Digital News Initiative. Doritori?”

  1. Pingback: Google a ales proiectele câștigătoare la Digital New Initiative - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)