Țara-i coruptă. Sistemul e putred. Rămânem mici?

40% dintre copiii de 15 ani sunt semianalfabeţi (abia ştiu să scrie şi să citească).  23% dintre copiii cu dizabilităţi nu merg la şcoală.  16,4% dintre copiii cu vârste între 07-10 ani din rural nu sunt cuprinşi în învăţământul primar.

Am enumerat mai sus doar trei dintre problemele din învățământul din România. Ele sunt mult mai multe, iar dumneavoastră, în calitate de părinți o știți prea bine, iar noi, în calitate de studenți, o simțim pe propria piele, în fiecare clipă. Și ne revoltă. Și ne enervează. Și ne dă un sentiment de inutilitate și o dorință de a da bir cu fugiții prin străinătate. Și ne doare. Și vrem să schimbăm ceva. Și credem că nu putem. Că țara-i coruptă, că sistemul e putred, că suntem prea mici. Că n-avem importanță.

Și-atunci vin cei de la „Salvați Copiii!”, sătui de fraza „la noi nu se poate” și încearcă să miște puțin rotițele sistemului, așa putred cum e el. Și scriu MANIFESTUL PENTRU DREPTUL LA EDUCAȚIE prin care propun 10 schimbări la nivelul învățământului din țară. Și ne roagă să ajutăm. Nu cu deplasări pe la instituții sau cu donații, ci așa cum ne e este cel mai comod – cu un singur click:

Rugamintea noastra este sa fii alaturi de noi in acest demers, sa semnezi manifestul aici: http://www.petitieonline.com/manifest_pentru_dreptul_la_educatie Stiu, este o petitie, toti ne-am saturat de petitii, dar avem nevoie de semnaturi ca sa punem presiune pe Ministrul Educatiei.  Cu cat mai multe semnaturi, cu atat  mai multa atentie alocata petitiei din partea persoanelor cu putere de decizie.

Ce facem, dragilor? Țara-i coruptă, sistemul e putred. Rămânem mici?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Țara-i coruptă. Sistemul e putred. Rămânem mici?”

  1. 16,4% dintre copiii cu vârste între 07-10 ani din rural nu sunt cuprinşi în învăţământul primar.

    asta e o realitate trista, la fel ca si declinul demografic in care se afla romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)