S-a lansat prima ediție print a revistei Cockaigne

Revista Cockaigne s-a lansat pe data de 15 octombrie – pentru prima dată în varianta print – în cadrul unei petreceri organizate la Club Control:

Cei aproape 900 de participanți au putut s-o admire în premieră pe Catrinel Menghia pe coperta noii ediții dar și în persoană, celebrul fotomodel și Creative Director al revistei fiind gazda petrecerii.

Printre invitații prezenți la evenimentul de lansare s-au numărat: Ilie Năstase, designer-ul Karim Rashid, Alexandra Dinu, Andreea Bădală, Ionuț Staicu, Vali Bărbulescu, Ana Barbu, Mikael și Sorina Fredholm, Edward Aninaru, Maurice Munteanu, Kristina Dragomir și Mihaela Glăvan. 

Tema numărului 6 al revistei este RetroFuture, un curent creativ care sondează modul în care oamenii își închipuiau în trecut viitorul. Coperta noului număr o surprinde pe Catrinel Menghia într-o ambianță relaxată, în care se bucură de serviciile oferite de un majordom-robot. Materialul a fost realizat de Cristian Niculae iar art-direction-ul de Adrian Cozma. Editorialele foto precum cele semnate de Vlad Bîrdu, Cosmin Gogu, Nelum Francesca Caramini, Matthias Neumann, Vali Bărbulescu, Ionuț Staicu sau Vlad Andrei sau ilustrațiile și colejele realizate de Milena Surducan și Julien Britnic creează un univers în care cititorul descoperă punți între trecut, prezent și viitor.

Noul număr conține interviuri cu Andreea Bădală, creatoarea brand-ului Murmur, cu actorul american de origine română Sebastian Stan, star al al filmului Captain America: The Winter Soldier și cu arhitectul și designer-ul Fabio Novembre. Printre artiștii care își pun amprenta retrofuturistă în Cockaigne se mai numără Ovidiu Buta, Dana Argeșan, Laszlo Forray, Francesco Bertola, Alexandru Nimurad, Devon Fay, Josh Hermann și mulți alții.

Cockaigne #06 conține și o secțiune dedicată literaturii. Oliviu Crâznic și Michael Haulică, unii dintre cei mai apreciați scriitori de SF de la noi din țară, prezintă două nuvele cu accente retro-future: Last Hourglassși Suicide in Blackbird Street.

unnamed (3)

Revista Cockaigne #06 RetroFuture poate fi cumpărată din librăriile Cărturești, de la punctele de presă din Aeroportul Henri Coandă și, în continuare, de pe www.cockaigne.ro.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)