Uite ce conferință interesantă se organizează la Facultatea de Drept din București

E cu Antonio Di Pietro – simbolul mișcării anticorupție ce a marcat lumea politică a Italiei anilor 90 – și se întâmplă pe 23 octombrie la București, la Facultatea de Drept:

Evenimentul, dedicat profesioniștilor și aspiranților la o carieră în domeniul juridic, face parte din seria McCann/Thiess Conferences și este organizat cu sprijinul Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Spre finalul anilor 1980, Antonio Di Pietro a devenit faimos datorită metodelor revoluționare de investigare abordate, care presupuneau utilizarea unui computer pentru a compila și stoca informații despre indivizii implicați în infracțiuni. Astfel, el a descoperit o schemă sistematică de corupție, prin care oamenii de afaceri dădeau mită pentru a primi contracte guvernamentale.

Această descoperire a dus la arestarea unui lider al Partidului Socialist din Italia și, mai apoi, la implicarea tot mai multor oameni politici și de afaceri. Aceștia căutau întâlniri cu Di Pietro pentru a-i oferi informații și a încerca să evite propria arestare.

Operațiunea, ulterior numită Mani Pulite (Mâini Curate), i-a atras justițiarului amenințări și atacuri, acesta ajungând să se deplaseze numai escortat de către poliție, într-un automobil blindat. În anul 1994, Di Pietro s-a retras din cariera juridică și a început una politică, ocupând de-a lungul anilor poziții precum Ministru, Senator, membru al Parlamentului European sau lider-fondator al partidului Italia dei Valori (Italia Valorilor).

unnamed (20)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: