Oare cine are un salariu de 3.400 de Euro ca social media something în România?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dap, salariu de 3.400 de Euro sa social media something (cel mai probabil manager, zic) în România. Așa ne arată studiul Social Media Employment (la care v-am îndemnat să participați, de altfel), lansat de Evensys și Career Advisor. Aveți studiul mai jos. Cu concluziile aferente. Trageți voi concluziile voastre, desigur.

Cele mai importante concluzii ale acestei analize:

• Titulaturile cele mai frecvente ale celor care lucrează în acest domeniu sunt Social Media Manager și Social Media Specialist;
• Înainte de a lucra în social media, profesioniștii care ocupă astfel de poziții acum au lucrat în relații publice, presă, marketing sau online (doar 10% și-au început cariera direct cu un job în social media):
• Cele mai frecvente activități (și, implicit, responsabilități) sunt: managementul conturilor de social media, postarea și revizuirea conținutului;
• Activitatea de monitorizare a brandului și concurenței a înregistrat cea mai mare creștere față de 2014;
• Profesioniștii din social media își dedică între 59% și 75% din timpul petrecut la birou pentru activități în social media;
• Departamentul de marketing este în continuare preferat pentru monitorizarea conturilor sociale ale organizației;
• Salariul mediu lunar estimat pe baza datelor din chestionar ne arată o ușoară creștere: de la 680 Euro în 2013 la 713 Euro în 2015;
• Cel mai mare salariu în Social Media anunțat anul acesta este 3.400 euro.
• 44% din cei care lucrează în social media câștigă între 500 și 1000 Euro lunar;
• În companiile cu peste 500 angajați, salariile celor din social media au crescut cu 20%;
• 58% dintre profesioniștii din social media lucrează de cel puțin 2 ani în acest domeniu (și, interesant dar firesc, cei care au vechime mai mare câștigă mai mult).

„Rezultatele din acest an ne confirma o dezvoltare a profesionistilor si nevoilor din aria digitala. Pe langa cresterea salariilor medii, precum si a celor cu peste 3 ani de experienta, devine evidenta si specializarea din ce in ce mai necesara pe zone bine definite, cum ar fi Content Management, PPC, E-commerce etc). Media salariala pentru aproximativ 45% din angajati ramane la nivelul maxim de 1000 euro net, insa nu scade sub 500 euro net”, spune Madalina Uceanu, Senior HR & Executive Search Consultant, Career Advisor.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Oare cine are un salariu de 3.400 de Euro ca social media something în România?”

  1. Da, asa de multi bani mai castiga persoanele care se folosesc de platformele de Social Media pentru a promova produsele diverselor branduri nationale importante. Asa cum o fac bloggeritele in preajma festivalurilor, de exemplu, cand promoveaza outfit-uri compuse din haine de la diverse magazine.

  2. Exista persoane care castiga atat de multi bani. Marketingul online s-a dezvoltat destul de mult si solicitarile pentru astfel de servicii de promovare au devenit din ce in ce mai mari.

  3. S-a dezvoltat foarte mult internetul in ultima perioada si asta a dus la crearea unor locuri de munca noi, poate ca multe dintre ele sunt mai avantajoase decat sa lucrezi la o firma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)