De ce credeți că ar putea cafeaua să dispară pe viitor? NESCAFÉ are răspunsul :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Fluctuațiile de temperatură, diversitatea genetică și dăunătorii ar fi principalele cauze ale posibilei dispariții a cafelei pe viitor.

De altfel, potrivit unui studiu recent, specialiștii estimează că până în 2050, producția de cafea Arabica va scădea cu 25%, asta în condițiile în care din boabe de cafea Arabica se produce aproximativ 75% din cafeaua comercializată în toată lumea.

Arborele de cafea se numără printre speciile sensibile la schimbările climatice, diversitate genetică și dăunători. Pentru a se dezvolta și pentru a oferi o cafea de calitate, acesta trebuie plantat într-un mediu propice.

În acest context, NESCAFÉ susține agricultorii care cultivă plante de cafea:

Producția de cafea este în scădere din cauza provocărilor cu care se confruntă cultivatorii de cafea și a recoltelor mai mici, în condițiile în care cererea pieței continuă să crească. Din acest motiv, din 2011, NESCAFÉ derulează programe în comunitățile de agricultori unde își desfășoară activitatea: organizarea de consiliere agricolă pentru cultivatori, distribuirea în comunitățile de agricultori a arborilor de cafea, achiziționarea de cafea direct de la agricultori.

”Inițiativa NESCAFÉ se desfașoară în 14 țări, printre care și Brazilia, Vietnam, Filipine, Etiopia. Obiectivul nostru este ca până în 2020 un total de 340.000 de cultivatori să beneficieze de consiliere agricolă. De asemenea, până în 2014, NESCAFÉ le-a oferit agricultorilor 73 de milioane de arbori de cafea, plănuind ca până în 2020 să distribuie în comunitățile cultivatorilor de cafea 220 de milioane de plante. În plus, NESCAFÉ a achiziționat, până în 2015, aproximativ 180.000 de tone de boabe, de ajuns pentru a obține 90 de miliarde de căni de cafea, direct de la 175.000 de cultivatori. În acest fel, asigurăm responsabilitatea dincolo de cană”, a declarat Silvia Sticlea, Division Executive Manager, Nestlé România.

De asemenea, pentru o experiență completă, NESCAFÉ pune la dispoziție fanilor săi aplicația NESCAFÉ 360°, disponibilă în 13 țări. Ea este bazată pe ultima versiune Google Cardboard, care este accesibilă pentru toate tipurile de smartphone. Datorită noii tehnologii, fanii cafelei pot accesa priveliști panoramice, splendide asupra culturilor de cafea cu ajutorul filmărilor interactive speciale. Aplicația este compatibilă cu telefoanele cu sistem de operare Apple sau Android. Experiența interactivă poate fi accesată și de pe Youtube cu ajutorul telefonului sau al calculatorului.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)