Documentarul „Cinema, mon amour”, selectat la DOK Leipzig

Tare mă bucur când dau de veste despre tot mai multe producții românești, care ajung la festivalurile internaționale. Cum se întâmplă în cazul de față, căci vă anunț cu drag că documentarul „Cinema, mon amour”, regizat de Alexandru Belc, a fost selecționat în competiția Next Masters la Festivalul Internațional de Documentar și Animație DOK Leipzig (26 octombrie – 1 noiembrie):

 Fondat în 1955, în orașul german Leipzig, este cel mai vechi festival de documentar din lume și unul dintre cele mai mari, cu peste 350 de filme din 60 de țări în program. „Cinema, Mon Amour” va concura pentru un premiu de 10.000 de euro alături de alte 12 documentare realizate de cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj.

Filmul urmăreşte povestea lui Victor Purice, angajat România Film, managerul sălii Dacia Panoramic din Piatra Neamţ, unul din cele circa 20 de cinematografe funcţionale, dar pustii, încă nedigitalizate, aparţinând RADEF. Purice se ambiţionează să creadă că nu e totul pierdut, ca un adevărat Don Quijote, şi conservă aparatura de 35 mm, recondiţionează sala sau cumpără proiector pentru a difuza filme pe DVD, toate din propriii bani.

În paralel cu povestea lui Victor Purice, filmul analizează motivele din spatele degradării sălilor de cinema, oferind o imagine actuală a cinematografelor funcționale sau abandonate, la nivelul întregii țări. Proiectul „Cinema, mon amour” a fost demarat acum trei ani, ca parte din campania „Salvaţi Marele Ecran”, inițiată de Tudor Giurgiu şi echipa TIFF, în scopul conştientizării nevoii de a moderniza şi digitaliza cinematografele din rețeaua RADEF România Film.

unnamed

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Documentarul „Cinema, mon amour”, selectat la DOK Leipzig”

  1. Pingback: „Cinema, mon amour” va fi proiectat la Piatra Neamț - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)