Hai că am intrat în Săptămâna Grecească. Ceea ce vă doresc și vouă :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Fraților, eu nu prea o înțeleg pe aia cu ”să te ferești de greci și când îți dau daruri”. Adică, mă rog, știu povestea cu Ulise, care a reușit cu șmecheria cu calul să cucerească Troia (de unde și vine expresia, de altfel), căci am citit-o încă de când eram un țânc, dar tot nu o înțeleg până în capăt, dincolo de paginile Iliadei, ca să zic așa.

Hai să punem lucrurile într-o altă perspectivă: câți dintre voi ați refuzat un dar al grecilor, când ați fost la ei în țară? Câți dintre voi ați refuzat o delicioasă salată de fructe (din partea casei, desigur, de aia vorbesc despre dar), venită bonus la o senzațională musaka? Câți dintre voi ați spus ”nu” unui pahar de vin licoros, pe care patronal tavernei ți-l aducea cu zâmbetul pe buze și rupând câteva cuvinte în românește? Câți dintre voi ați renunțat la o înghețată (home made), impecabil făcută, numai bună să e răcorească după picanteriile de la orice masa grecească?

Este că nu puteți refuza astfel de daruri? Este că, de fiecare data când ajungeți în Grecia, vă oferiți, practic, singuri aceste mici plăceri de sorginte grecească? Este, desigur. Pentru simplul (dar atât de complexul, de fapt…) motiv că ne place Grecia. Indiferent de zbucium politic se aude de acolo, indifferent dacă îi batem sau nu la fotbal (:D), indifferent de alte chesiuni, care nu ne interesează prea tare. Căci ce ne interesează în ceea ce îi privește pe greci este că ne place să mergem pe la ei.

Cum vi se pare, însă, atunci când vin grecii pe la noi? Căci uite-i că vin. Pentru că tocmai ce a început Săptămâna Grecească și ține până pe 4 octombrie. La Lidl, desigur. Io am primit cu mare bucurie vestea asta. Pentru că – vă jur! – încă mai tânjesc după bucatele pe care le-am mâncat la Nikos, patronul unei taverne mai jos un pic de Salonic, bucate despre care încă mai vorbim, prin traficul de București :D Mi-e dor de feta aia ca la ei, mi-e dor de musakaua aia ca la ei, mi-e dor de vinetele alea ca la ei. Da, știu, sunt un pofticios. Dar nu cred că mă puteți condamna :D

Când mă duc la Lidl (imediat ce ajung din Londra, unde mă bucur de Cupa Mondială :D), o să retrăiesc un pic și pe sistem culinar momentele alea de Grecia pentru că – ia dați și voi un ochi pe catalog ca să vedeți – am de unde alege. Ceea ce vă doresc și vouă!

Vă las cu niște fotografii cu ce puteți găsi la Lidl în cadrul Săptămânei Grecești. Așa, de poftă :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Hai că am intrat în Săptămâna Grecească. Ceea ce vă doresc și vouă :D”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)