ThePhoneGeeks ne arată cum să conectăm tableta și telefonul la televizor

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Nu e cazul să ne impacientăm dacă nu știm cum să conectăm tableta/ telefonul la televizor pentru că echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm a pregătit o serie sfaturi utile în această privință:

Conectarea prin cablu

“Partajarea ecranului prin cablu este realizată de regulă folosind standardul MHL (Mobile High-Definition Link), folosit de majoritatea smartphone-urilor. Standardul conectează portul microUSB al telefonului la portul HDMI al TV-ului”, spune Marius Boca, ThePhoneGeeks.

“Avantajul acestei conexiuni constă în faptul că telefonul se încarcă în timpul conectării. Pentru conectare este nevoie de un adaptor MHL, care de regulă trebuie achiziționat separat”, adaugă Marius Boca.

Standardul SlimPort este practic identic cu MHL, fiind folosit însă de doar câteva modele de telefoane sau tablete, cum ar fi LG sau Nexus. De asemenea, este nevoie de un adaptor SlimPort, la fel ca și în cazul MHL.

Conectarea wireless

Partajarea wireless poate fi realizată folosind Miracast / Wi-Di, tehnologii pe care trebuie să le aibă ambele dispozitive. În general, toate televizoarele smart au această funcție. Pe de altă parte, în cazul în care nu avem un televizor smart, există variante de adaptoare, astfel încât să putem face mirroring pe ecranul mare.

Samsung AllShare Cast Dongle, un dispozitiv compatibil doar cu anumite modele de Samsung, se conectează la mufa HDMI a televizorului. Astfel, ecranul telefonului va fi redat pe cel al TV-ului.

Un dispozitiv universal, compatibil cu Android și IOS, este Google Chromecast, a cărui funcție de mirorring este însă suportată doar de dispozitivele Android mai noi, restul telefoanelor având posibilitatea de a transmite la televizor doar conținut multimedia, fără însă a face mirroring.

“Pe lângă televizoare sau monitoare, smartphone-urile moderne se pot conecta la diverse alte gadget-uri din casă, cum ar fi sisteme de iluminat, prize inteligente, camere de supraveghere, sisteme audio performante etc. Toate acestea pot comunica între ele și pot fi controlate de la distanță cu ajutorul unui smartphone conectat la Internet”, menționează Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)